Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 21 Oktober 2003 - 02:00

    Chilipølsegryte

    En gryterett står på menyen. Chilipølser skal i og gir litt ekstra krutt til denne retten som er såre enkel å tilberede. Lag en ekstra stor porsjon, så har du litt i bakhånd senere i uken. Vi anbefaler deg å forsøke en fruktig og ukomplisert vin til gryte
    21. oktober 2003
  • 20 Oktober 2003 - 02:00

    Laurent-Perrier fusjonerer med Château Malakoff

    Laurent-Perrier og Chateau Malakoff, begge champagnehus, meddeler at de har som intensjon å slå seg sammen til ett selskap. Avtalen vil bli gjennomført tidlig neste år.
    20. oktober 2003
  • 17 Oktober 2003 - 11:16

    Slik lager du bringebær mojito

    Skal vi tro den regjerende Norgesmester i bartending, Stig Bareksten, er fruktdrinker det hotteste og meste trendy i bransjen for tiden. Jordbær, bringebær, vannmelon, ananas, mynte; alt som dufter av sommeren kan puttes i et glass sammen med for eksempel
    17. oktober 2003
  • 15 Oktober 2003 - 15:19

    Verdensomseiling i smak: Slik velger du kaffe til ulike formål

    Det er mange store smaksopplevelser i vente for den som har sans for matching av tid, sted, anledning og matfølge for kaffe. På samme måte som for vin. Her får du litt hjelp på veien til å gjøre de riktige valgene.
    15. oktober 2003
  • 15 Oktober 2003 - 13:44

    Lassaga Trading International AS

    15. oktober 2003
  • 15 Oktober 2003 - 02:00

    Chiliwraps

    Enkelt med varierete ingredienser er stikkord for denne dagens rett. Når det først skal være variert, får vi følge opp med ditto drikkeforslag. Både øl og hvitvin er deilig til en rett som dette, og du får forslag til to konkrete viner.
    15. oktober 2003
  • 14 Oktober 2003 - 12:46

    4. november i Oslo - Smak 11 viner fra Torres i Spania og Amerika

    De aller fleste av oss kjenner godt de spanske vinene fra Torres. Imidlertid produserer familien også kritikerroste viner i både California og Chile. Disse får du selvsagt også smake når områdesjef Imma Llopart kommer med hele 11 supre viner fra deres sto
    14. oktober 2003
  • 14 Oktober 2003 - 02:00

    GI tilbyr vinkurs fra WSET i Oslo

    Gastronomisk Institutt tilbyr nå vinkurs fra Wine & Spirit Education Trust i Oslo. Kursledere er Ole Martin Alfsen og Knut Espen Misje.
    14. oktober 2003
  • 13 Oktober 2003 - 18:14

    Hansa i ny innpakning

    Valget av drikkevarer og ikke minst emballasje, viser hvem du er, og det er ikke uten grunn at fancy flasker som kun fås i barer og restauranter på "uforklarlig vis" har havnet i de tusen hjem. Nå kommer Hansa-pils emballert i aluminiumflaske.
    13. oktober 2003
  • 13 Oktober 2003 - 12:00

    Matnomade med rytmesans

    Han påstår seg å være for ung til å ha funnet sin egen matfilosofi, den 22-årige Bodø-kokken Trond Svendgård. Ennå jakter han på rytmen, lidenskapen, opplevelsen som kan gi det store smakskicket.
    13. oktober 2003
  • 12 Oktober 2003 - 02:00

    Château Chasse-Spleen kjøper naboeiendom

    Château Chasse-Spleen øker brått sin produksjon med 1600 kasser for 2003-årgangen som et resultat etter kjøpet av naboeiendommen Château Gressier Grand Poujeaux.
    12. oktober 2003
  • 12 Oktober 2003 - 02:00

    Internasjonal Slow Food-kongress arrangeres i Napoli

    Den fjerde internasjonale kongressen i Slow Foods regi avholdes i år i Napoli i Italia.
    12. oktober 2003
  • 10 Oktober 2003 - 17:45

    Denne drinkoppskriften kommer fra Monaco -  Manzaberry

    Ukens drink kommer fra Restaurant Bar & Boeuf som ligger godt plassert på en liten halvøy midt i fyrstedømmet Monaco med Middelhavet som nærmeste nabo, i det som heter Sporting Monte-Carlo. I rallyet med samme navn går alt kjapt som fy. Om du klarer å mik
    10. oktober 2003
  • 09 Oktober 2003 - 10:32

    Test av sitruslikør

    Sitruslikører er et takknemlig innslag i så vel cocktailbarens ingrediensliste som i barkartets avdeling med digestifs. Og i denne blindtesten av 17 likører er det alternativer for begge behov. På samme måte som urtelikørene har sitruslikørene en gunstig
    09. oktober 2003
  • 08 Oktober 2003 - 14:55

    Øltønne i nærbutikken

    En 5 liters øltønne er nå i ferd med å rulle ut i hele 1900 norske matbutikker. Øltønnen er produsert av det tyske bryggeriet Kulmbach i Bayern. Etter anmodning fra Norgesgruppen er ølet (som er tilpasset norsk smak) og tønna utviklet av importøren Strag
    08. oktober 2003
  • 08 Oktober 2003 - 12:00

    Lag drikkekartet på nettet

    Nå lanserer Apéritif neste generasjon av verktøyet Drikkekartet på internett. Det betyr at du lett og elegant kan bygge opp ditt eget drikkekart via nettsidene og få det rett ut på printeren eller lagre det slik at du kan sende til trykkeriet.
    08. oktober 2003
  • 07 Oktober 2003 - 02:00

    Soave-produsenter nekter å bruke DOCG-betegnelse

    Det viser seg nå, ikke uventet, at de aller fleste potensielle produsenter av DOCG-klassifisert Soave, ikke ønsker å benytte denne designasjonen. Årsakene er imidlertid noe nyansert begrunnet.
    07. oktober 2003
  • 06 Oktober 2003 - 02:00

    Frost gir lite håp for chardonnay 2004 i NW Australia

    For andre gang på tre år har vinprodusentene i nordvestre Australia fått sine vinmarker herjet av frost. Det er hovedsaklig chardonnaydruene dette har gått ut over med full ødeleggelse flere steder.
    06. oktober 2003
  • 06 Oktober 2003 - 02:00

    LVMH har solgt Canard-Duchêne

    Louis Vuitton Möet Hennessy (LVMH) har opplyst at de har solgt champagneprodusenten Canard-Duchêne til en annen produsent av champagne; Alain Thienot.
    06. oktober 2003
  • 03 Oktober 2003 - 13:55

    Young Sommelier of the Year 2003

    Om du ikke fikk muligheten til å være med på de innledende rundene for Young Sommelier of the Year 2003 tidligere i år, er det fortsatt mulighet. Finalen ble utsatt da flere av finalistene måtte melde frafall. Derfor arrangeres et nytt uttak. Kravet er fo
    03. oktober 2003
  • 03 Oktober 2003 - 12:15

    Cristall for alle penga

    For kritiske vodka-kjennere verden over, er det intet produkt som kan måle seg med Stolichnaya Cristall Vodka. Da er det vel egentlig bare å sette i gang helgens miksing og forvente topp resultat. Smak og behag er det også noe som heter, og av denne årsak
    03. oktober 2003
  • 03 Oktober 2003 - 02:00

    Santa Rita Gourmet Cup 2003

    Det er i år fjerde gang Santa Rita Gourmet Cup arrangeres. Saga Trading AS, som er den nye importøren i Norge, så ingen grunn til at ikke denne konkurransen skulle kunne videreføres i deres regi.
    03. oktober 2003
  • 03 Oktober 2003 - 02:00

    Gallo Estate 1998 kåret til verdens beste Chardonnay

    Gallo of Sonoma's 1998 Estate Bottled Chardonnay er vinner av den ettertraktede Mission Hill Trophy ved The International Wine & Spirit Competition 2003.
    03. oktober 2003
  • 02 Oktober 2003 - 13:52

    Test av røde viner fra Rhône, del I

    Etter å ha smakt seg gjennom 60 røde viner fra samtlige Rhône-appellasjoner bortsett fra Côte-du-Rhône og Vin de Pays som kommer i en egen test senere i høst, er panelet enige om tre ting: at denne lange dalstrekningen leverer mye god vin generelt sett, o
    02. oktober 2003
  • 01 Oktober 2003 - 18:30

    Spennende kurs 22. oktober - Bli med Apéritif på kokekurs med høstens vilt

    Nå kan du sammen med likesinnede være med på å tilberede din egen fire retters viltmeny og få den servert sammen med utvalgte viner og deilig tilbehør. En utmerket måte å belønne seg selv eller bedriftens ansatte i den mørke høstnatten.
    01. oktober 2003