Tilveksten av stillehavsøsters utenfor norskekysten er enorm. Arbeidet med å gjøre denne gratis ressursen til restaurantmat er godt i gang, men ikke uten utfordringer.
Klimaendringene har allerede satt sine dramatiske spor i Burgunds vinmarker. De får denne etterspurte vinstilen, forbundet med eleganse og raffinement, til å kjennetegnes av stadig modnere frukt.
Den nå 39 år gamle private klassifiseringen Vinea Wachau møter motbør fra stadig flere vinbønder som ønsker å gjøre ting på sin måte. Og den nye DAC Wachau (fra 2020) støtter opp om denne utviklingen.
Om de tørre rieslingene til først Klaus Peter og Julia Keller, og nå også Kai Schätzel, oppnår toppriser og toppomtaler i dag, er det ikke mer enn tre tiår siden Rheinhessen stilte bakerst i køen når poeng ble delt ut.
Ok, så er ikke spätlese og auslese på trendtoppen, bortsett fra den lave alkoholen. Men om du virkelig skal ha uttelling for investeringen er det slike viner du skal gå for.
Det er ikke for sent på våren for å drikke kraftvin, spesielt ikke når den er så fristende som denne. Som også kommer i en litt mer sommerkledd versjon som skapt for sesongens måltider. Samt en hvit kraftpakke. Alt til knallgode priser.
I sin første bok - Drinkboka - kommer den renommerte bartenderen Anne Maurseth blant mye annet med gode råd om hvordan selv klassiske drinker kan gjøres sågar helt uten alkohol.
Når du ikke lenger får den maten du er vokst opp med, lager du den selv. Michelle Zhao tar dette ett skritt lenger med Banzha og introduserer bergensere (og andre nordmenn) for en helt ny smak av Kina.