Kokte sommerpoteter er så fulle av vann at de er lett å mose, og siden skallet er så tynt, må det være med i denne retten. Ingenting skal gå til spille, nemlig. For her er både gammelt brød og osterester involvert.
En rett som denne kan varieres i det uendelige. Bare åpne kjøleskapet og se hva det byr på av ingredienser som trenger avsetning.
Den kan selvsagt gjøres vegansk ved å erstatte fløten med olje, honningen med sukker og osten med osteerstatning.
Retten er for øvrig inspirert av min barndoms favoritt - stekte kokte poteter. De ble stekt i margarin og fikk et dryss med sukker for å få en karamellisert skorpe. I dagens oppskrift er sukkeret erstattet med honning. Den er også inspirert av Yotam Ottolenghis Bakte poteter fylt med spinat og gorgonzola fra hans første kokebok på norsk Enkelt.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig