Dagens rett

Stekte kokte poteter med blåmuggost på daggammelt brød

Den beste restematen er med poteter og litt annen overskuddsmat
Foto: (Aperitif)

Den beste restematen er med poteter og litt annen overskuddsmat

Denne retten kan varieres i det uendelige etter hva du har i kjøleskapet, men kokte poteter og gammelt godt brød kommer du ikke utenom.
16 August 2022 - 23:00

Kokte sommerpoteter er så fulle av vann at de er lett å mose, og siden skallet er så tynt, må det være med i denne retten. Ingenting skal gå til spille, nemlig. For her er både gammelt brød og osterester involvert.

En rett som denne kan varieres i det uendelige. Bare åpne kjøleskapet og se hva det byr på av ingredienser som trenger avsetning. 

Den kan selvsagt gjøres vegansk ved å erstatte fløten med olje, honningen med sukker og osten med osteerstatning.

Retten er for øvrig inspirert av min barndoms favoritt - stekte kokte poteter. De ble stekt i margarin og fikk et dryss med sukker for å få en karamellisert skorpe. I dagens oppskrift er sukkeret erstattet med honning. Den er også inspirert av Yotam Ottolenghis Bakte poteter fylt med spinat og gorgonzola fra hans første kokebok på norsk Enkelt. 

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Stekte kokte poteter med blåmuggost på daggammelt brød

Stekte kokte poteter med blåmuggost på daggammelt brød

Fremgangsmåte

  1. Varm kremfløten lett og rør ut honningen.
  2. Mos potetene - behold skallet på om det er sommerpoteter.
  3. Ha i kremfløten, finhakket rødløk og smuldret blåmuggost eller fetaost om du heller vil ha det.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Legg brødskiver tett på en stekeplate. Drypp over litt olje.
  6. Fordel potetblandingen jevnt over.
  7. Dryss over nøtter, enten gresskarkjerner eller hakkede valnøtter.

Tips:
Du kan bytte ut den smakssterke osten med mildere ost og legge til bacon eller pølsebiter. 

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her