Ukens drink

Radler - øldrink med hjemmelaget saft

Gjør som tyskerne, gjør ølet enda mer leskende og fruktig med saft eller juice
Foto: (Mizina)

Gjør som tyskerne, gjør ølet enda mer leskende og fruktig med saft eller juice

Har du hjemmelaget saft, eller aller helst, nysilt saft av frukt fra skog eller hage, må du bare lage denne drinken.
19 August 2022 - 12:00

Radler er Tysklands sommerfavoritt nummer én, øl blandet med fruktsaft. Det gir en veldig leskende drikk, og lager du den selv, blir den mye bedre enn ferdigmiksede utgaver som gjerne smaker syntetisk.

Også til barna, men da med alkoholfritt øl

I Tyskland serveres radler sågar til barna, da selvsagt med lite øl og mye saft. Eller den vanligste - med sitronbrus. Som ikke er å anbefale.

Her i Norge gir vi heller barna (og de som kjører) en blanding av alkoholfritt øl og skikkelig god saft - eller en versjon med alkohol til de som vil ha det.

Hjemmelaget saft og lyst øl

Skikkelig god saft er nødvendig for en skikkelig god radler. Aller fruktigst blir den om du bruker usøtet ukokt nysilt fruktsaft, men også annen hjemmelaget saft er gull. Eller ferskpresset juice fra butikken eller kjøkkenet. 

Ølet du skal bruke er en lys sort av typen lager, eller en ipa for mer aroma.

Bruk gjerne øl fra butikken siden det holder mindre enn 4.75 prosent alkohol. 

Se våre andre oppskrifter på øldrinker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Radler – øldrink med hjemmelaget saft - drinkoppskrift

Radler – øldrink med hjemmelaget saft - drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Ha fruktsaft/juice og sukkerlake i en shaker med is og rist godt.
  2. Sil over i et avkjølt halvliterglass og topp med iskaldt øl.

Tips:
Bruk gjerne hjemmelaget ripssaft, kirsebærsaft eller rød stikkelsbærsaft i denne drikken. Hvis du bruker slik søtet saft, dropper du sukkerlake: Fyll saft i et glass med isbiter, topp med øl.

Tips:
For en lettere smak, erstatt litt av ølet med soda, i forholdet 1:4.

Se våre andre oppskrifter på øldrinker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her