Dagens rett

Pasta med sardiner og pesto

Har du gode tomater, en boks sardiner og pesto, trenger du bare pasta for å være i mål
Foto: (Godfisk.no)

Har du gode tomater, en boks sardiner og pesto, trenger du bare pasta for å være i mål

Du kan selvsagt bruke ferdigpesto fra butikken, men hjemmelaget pesto smaker aller best, i hvert fall nå om sommeren hvor basilikumen er på sitt mest intense.
16 August 2022 - 00:00

Sardiner på boks er trendy, så da vet du det. Så luksuriøse er de at de serveres mange steder rett fra boksen. Da trenger du bare godt brød til.

Det er selvsagt smaksforskjeller på varene fra de ulike produsentene, noen bokser inneholder større og fisk av ypperste kvalitet og atter andre bruker den beste olivenolje. Det er selvsagt et pluss. 

Men det er ingen grunn til å sardinboksene du finner i alle butikker med merkenavnet King Oscar. Det er brisling som brukes i disse, all den tid det er den undergruppen av sild som fanges utenfor vår kyst. 

Brisling (Sprattus sprattus) er litt mindre enn sardiner (Sardina pilchardus) som har fått sitt navn etter øya Sardinia. Det er altså en sildesort som knyttes til Middelhavet, men også Atlanterhavet opp til de britiske øyer.

Det r ikke lett å se forskjell på disse småsildene, men så selges de sjelden i fersk tilstand, det meste blir hermetisert. Og det er jo bra med tanke på bærekraft og holdbarhet.

Fra 2021 er dessuten brisling igjen grønnlistet så da er det bare å nyte så ofte som mulig. Den er proppfull av nyttige næringsstoffer, og ikke minst veldig anvendelig. Neste gang du lager pizza, dropper du kjøttdeigen til fordel for en boks fra King Oscar.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Pasta med sardiner og pesto

Pasta med sardiner og pesto

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken og hell av kokevannet.
  2. Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir.
  3. Del cherrytomater i to og finhakk basilikum.
  4. Bland pasta med sardiner, cherrytomater, pinjekjerner og pesto.
  5. Drypp over olivenolje og dryss med basilikum.
  6. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Tips: Server pastaen med godt brød.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her