Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Priorato i det indre av Catalonia har vært som en magnet på vinprodusenter fra så vel andre deler av Spania som fra utlandet.
Alle ønsker å finne sitt uttrykk for garnacha, som kan vise til mirakler i dette ekstremt tøffe terroiret.
Førstnevnte er nå kommet i sin andre årgang, Salmos 2011 (56323), og er svært vellykket. En syrefrisk og fast vin med god rikhet og varme som fungerer veldig godt på matbordet, til saftig rødt kjøtt med saus samt ovnsstekte kjøttretter.
Denne vinen er imidlertid ikke laget av garnacha alene, men også noe syrah og cariñena. Perpetual derimot er laget uten syrah og har fått navnet "for evigheten", fordi målet er å lage en vin som tåler tidens tann i all evighet. Modellen er den tradisjonelle "vinos de guarda", altså lagringsvin.
Og selv om Priorato-vinene er deilige allerede i ungdommen, har de et godt renommé som nettopp lagringsviner. Takket være gode syrer, faste tanniner og godt med alkohol. Om Perpetual 2005 (57985) holder evig, gjenstår å se for i øyeblikket er den jo bare på babystadiet.
Torres' vingårder er fordelt på landsbyene El Lloar i vest og Porrera i øst, mens Mas d'en Gil holder til i Bellmunt i det sørlige Priorato. Og stilen er annerledes, mer sødmefylt og med litt mykere syrer, men fortsatt med et flott garnacha- og jordsmonnsuttrykk. For det karakteristiske llicorella-jordsmonnet (skifer) i terrasserte vinmarker har alle landsbyene til felles.
Mens Mas d'en Gil Coma Vella 2004 (57645) er sødmefylt og svært innsmigrende, er toppvinen Mas d'en Gil Clos Fontà 2004 (57644) et usedvanlig mektig uttrykk for garnacha, og "hjelpedruene" cariñena og cabernet sauvignon.