Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 16 Desember 2009 - 11:43

    Spar på boblene

    Det er mye å spare på å plukke med seg noen flasker med champagne fra taxfree-butikken.
    16. desember 2009
  • 16 Desember 2009 - 01:01

    Siciliansk trøkk til godpris

    Sicilia er kontrastenes land. Denne produsenten tilhører den moderne enden av skalaen. Men byr likevel på mye lokal karakter til veldig god pris.
    16. desember 2009
  • 10 Desember 2009 - 01:01

    Julegaven til den (u)tålmodige

    En purung vintage portvin er for den som ikke har det travelt, eller for den som gjerne bryter regler - bare det smaker godt.
    10. desember 2009
  • 09 Desember 2009 - 01:01

    Seriøs flørt

    Denne vinen er kalt opp etter en argentinsk flørt, men den er seriøs nok til tas med til bords.
    09. desember 2009
  • 03 Desember 2009 - 09:40

    Historiske godsaker

    Det er spesielt to svært vellagrete hetviner av det sjeldne slaget som gjør at du skal legge veien om spesialpolet i desember.
    03. desember 2009
  • 03 Desember 2009 - 01:01

    Sjefen for det søte

    Når sødme pakkes inn på en så fortryllende måte som her, er det helt umulig å si nei. Den er dessuten avhengighetsdannende.
    03. desember 2009
  • 02 Desember 2009 - 01:01

    Førjulskos til godpris

    Denne vinen er rett og slett herlig, med og uten mat, og til en svært så behagelig pris.
    02. desember 2009
  • 26 November 2009 - 12:03

    Ekstremsport på kjøkkenet

    I 15 år har Oaxen Skärgårdskrog utenfor Stockholm vært mer enn verd en omvei. Og det uten drahjelp fra Michelin. For restauranten er helt unik og representerer noe av det mest ekstreme når det kommer til kortreist mat, i hvert fall på disse breddegrader.
    26. november 2009
  • 26 November 2009 - 01:01

    Marcarini er som en messe for baroloelskeren

    Denne baroloen representerer urtypen. Sjelden får du så mye for pengene som her. Og produsenten har flere godsaker på lur.
    26. november 2009
  • 25 November 2009 - 01:01

    Rieslingkupp

    Denne rieslingen er uhyre godt priset, og en velkommen gjest på matbordet i disse førjulstider.
    25. november 2009
  • 20 November 2009 - 14:33

    Liv laga på slottene i Rheingau

    Det er mange adelige spor i Rheingau, men det blå blodet har ikke alltid resultert i topp kvalitet. Det har dagens slottseiere gjort noe med. Og de lager bedre viner enn på lenge, muligens enn noensinne.
    20. november 2009
  • 19 November 2009 - 11:00

    Knallkjøp på flyplassen

    Lykken var stor da jeg fant disse to vinene i hyllene på Gardermoen. Til vanvittig gunstige priser.
    19. november 2009
  • 19 November 2009 - 01:01

    Billigst i verden

    Denne fantastiske hvitvinen er ikke bare billigere enn i Sverige, men også langt billigere enn noen andre steder på kloden.
    19. november 2009
  • 18 November 2009 - 01:01

    Årets første smakebit

    Disse to smakebitene på årets druehøst er høyst eksemplariske.
    18. november 2009
  • 12 November 2009 - 01:01

    Vellagret til peiskosen

    Denne "norske" sherryen er som skapt til å jage bort novemberkulden med.
    12. november 2009
  • 11 November 2009 - 01:01

    Gammelt gjør godt

    At gamle vinstokker er av det gode, er denne vinen et veldig godt bevis på. Et røverkjøp er den også.
    11. november 2009
  • 05 November 2009 - 10:46

    Vellagret til godpris

    Både den etablerte og den potensielle Bordeaux-fansen bør kjenne sin besøkelsestid når polets spesialbutikker legger ut sine månedlige godbiter for salg.
    05. november 2009
  • 05 November 2009 - 01:01

    Sært men godt

    I serien sære druer fra Italia er nå turen kommet til schioppettino og tazzelenghe.
    05. november 2009
  • 04 November 2009 - 01:01

    Italienske fruktbomber

    Sør-Italia kan mer enn å fylle opp vinbokser med middelmådig vin. Det er denne nye aktøren et godt bevis på.
    04. november 2009
  • 02 November 2009 - 09:05

    En amerikansk legende

    Som en av pionerene i det moderne Napa, tilhører Clos du Val fortsatt eliten, men skiller seg ut gjennom en klassisk fransk tilnærming for cabernet sauvignon. Som kan sammenfattes i ett begrep, nemlig terroirstyrt.
    02. november 2009
  • 29 Oktober 2009 - 01:01

    Sterk renessanse fra sør

    I Sør-Afrika holdes tradisjonen med hetvin godt i hevd, blant dem en av verdens store vinlegender.
    29. oktober 2009
  • 28 Oktober 2009 - 14:39

    Helt i mineraltoppen

    Det er umulig å ikke bli fascinert av Etnas dramatiske og karrige landskap og ikke minst de resulterende vinene som er noe av det mest mineralske som finnes. Møt tre produsenter som alle gjør det på sin måte.
    28. oktober 2009
  • 28 Oktober 2009 - 01:01

    Herlig høstlig

    Denne vinen er som skapt for å holde høstlig kulde borte.
    28. oktober 2009
  • 22 Oktober 2009 - 01:01

    Naturlig godt

    Naturviner er ikke bare en "greie", det er vinene til denne kvinnen den beste dokumentasjon på.
    22. oktober 2009
  • 15 Oktober 2009 - 01:01

    Rett til topps i Priorato

    Det er sjelden at noen lykkes så til de grader på første forsøk som her.
    15. oktober 2009