Disse kjøttrettene vil du elske
Tandoori murgh
Fremgangsmåte
- Hell yoghurt i et kaffefilter og la stå i 15-30 minutter.
- Klargjør kyllingklubbene ved å løsne den lille senen i toppen og trekke kjøttet ned på klubben.
- Hogg av den lille benkulen i enden slik at du sitter igjen med en pen liten kylling klubbe med alt kjøttet i den ene enden.
- Rist de hele krydderne i en varm panne og støt de sammen i en morter.
- Tilsett de knuste krydderne i yoghurten, sammen med finhakket hvitløk, frisk koriander og litt salt.
- Bland godt og mariner kyllingklubbene (forsøk å holde benpipene rene for marinade) i minst 5 timer.
- Sett dem inn i ovn på 200 grader i 20 minutter - noe lenger om di bruker kyllinglår.
- Server med kokt ris og naanbrød.
Naanbrød får du også kjøpt ferdig i mange dagligvarebutikker.
Mange indiske retter venter på at du skal forsøke dem
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
78 POENG
Pekingand crispy duck
Fremgangsmåte
Du trenger en hel and ca 2 ½ kg .
Klipp av vingespissene på anden og fjern fettklumper i åpningen bak.
Kok den så opp i vann 2-3 minutter, ta opp og la den renne godt av. Tørk godt med kjøkkenpapir.
La g maltsukkervann av kinesisk maltsukker, maltekstrakt eller honning utrørt i vann. Pensle anden med dette mens skinnet fortsatt er varmt.
Heng til tørk på et kjølig og luftig sted, gjerne natten over. Desto tørrere and blir desto sprøere blir stekeskorpen.
Stek anden på rist midt i ovnen på 200 grader i ca 1 ½ time uten å snu den. Du skal heller ikke øse kraften over.
Når anden er ferdig stekt skjæres først skinnet opp i skiver, deretter kjøttet i tynne strimler, dette legges på fat hver for seg
Varm kinesiske pannekaker (fåes kjøp i asiatiske butikker). Smør en pannekake med andesaus, legg på skinn og kjøtt samt noen strimler med agurk og vårløk. Rull sammen og spis med fingrene.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
Møre biffspyd med sataysaus og sprø asiatisk salat
Fremgangsmåte
- La trespydene trekke i vann ca 30 min.
- Skjær mørbradbiffene i terninger på ca 2 cm og sett annenhver bit kjøtt og grønnsaker på spydene. Brunes i panne og etterstekes i stekeovn på 170 grader i ca 5 minutter.
- Sataysaus:
- Ha alle ingrediensene til sataysausen i en foodprocessor/stavmikser til blandingen blir en tykk saus. Pensles over spydene før servering.
- Kutt alle grønnsakene i mindre biter og legg alt i isvann i 5 minutter slik at alt blir crispy. Rist godt av vannet og bland.
- Ha over en dressing av saften av 2 lime og 2 dl olivenolje, smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 159.00 kr Basisutvalg, kategori 585 POENG
Asiatiske kålruletter
Fremgangsmåte
Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett risen til side.
Fres hvitløk og ingefær i en varm stekepanne med olje. Ha i sopp, og fres videre i ca. 5 minutter. Avkjøl blandingen og ha den i en bolle.
Forvarm stekeovn til 180 °C.
Ha kjøttdeig, kokt ris, gulrot, vårløk, koriander, chiliflakes, soyasaus, risvinseddik og sesamolje i bollen sammen med soppblandingen. Bruk hendene og bland alt godt sammen.
Løsne kålblader fra stilken og skyll dem under rennende kaldt vann. Legg kålbladene med stilkfestet mot deg, legg en god spiseskje kjøttfyll ved stilkfestet på hvert blad. Brett bladet over fyllet, brett inn kantene og rull rundt til bladet er rundt fyllet. Legg kålrullene med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
Bland sammen hoisinsaus og risvinseddik til en glace og pensle kålrullene.
Stek kålrullene i stekeovn til de er gjennomstekte, ca. 30 minutter.
Dryss over finhakket chili og korianderblader før servering.
Foto: Marit Svenningsen
Mange asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG