Grillet laks à la teppanyaki
Fremgangsmåte
- Begynn med sausen, den tar litt tid.
- Kok sake, ingefær, mirin og sukker til det tykner litt. Bland inn resten av ingrediensene.
- Legg strimler av vårløk og asparges i iskaldt vann.
- Skjær laksen i flate snitzler. Pensle laksen med olje og legg dem på glovarm grill eller grillpanne.
- Grill laksesnitzlene kun på den ene siden til de har fått et fint mønster. Løft dem fra grillen og rett opp på tallerken.
- Kjør avokadoen i en foodprosessor sammen med lime og chili. Smak til med salt og finhakket sjalottløk.
- Legg vannmelon, vårløk, asparges og chili over laksesnitzelen. Legg på en skje avokadomos og fordel over litt av sausen.
- Server gjerne kokt ris, stekte nudler, eller andre grønnsaker ved siden av.
Tips: Du kan godt bruke en ferdig teppanyakisaus i stedet for å lage den fra bunnen av. Mirin finner du i velassorterte butikker, eller i asiatiske supermarkeder.
Mange deilige oppskrifter med laks finner du her
45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Chow Mein med skalldyr
Fremgangsmåte
Chow mein er en kinesisk-amerikansk rett der en kombinasjon av skalldyr, kylling og grønnsaker tilberedes for seg og deretter blandes med wokstekte nudler. Denne grunnoppskriften kan tilpasses etter smak med ulike ingredienser som smaksetter.
Åpne akkaren og snitt sikksakkmønster på innsiden. Skjær akkaren i 1 - 2,5 cm stykker og bløtlegg stykkene i kokende vann til alle har krøllet seg. Skyll i kaldt vann og la stykkene renne av.
Skrell rekene og del hver i to på langs. Del hvert kamskjell i 3 tynne skiver. Bland kamskjell og reker med eggehvite og maisennajevning.
Kok nudlene i kokende vann etter anvisningen på pakken. La dem renne av og skyll dem i kaldt vann. Bland med ca 1 ss av oljen.
Varm ca 2-3 ss olje i en wok. Fres sukkererter og reker under omrøring ca 2 minutter og tilsett salt, sukker, vin eller sherry, halvparten av soyasausen og vårløk i skiver. Rør om og tilsett litt hønsebuljong ved behov. Ta det opp og hold det varmt.
Varm resten av oljen i woken og fres nudlene under omrøring i 2-3 minutter sammen med resten av soyasausen. Leg nudlene på et stort serveringsfat og hell skalldyrblandingen over. Dynk med noen dråper sesamolje. Serveres omgående eller, hvis du ønsker, som kald rett.
Mange asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem
Her får du svært så praktiske kokketips
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 239.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
84 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget83 POENG
-
Innbakt syrlig fisk
Fremgangsmåte
Mariner fisken i chili, tandoori masala, ingefær, hvitløk og salt i 5 minutter.
Tips:
Du kan også bruke annen fast hvit fisk.
Bland brødrasp og mangopulver. Legg fisken på smurt stekebrett. Dryss med brødrasp og dynk med solsikkeolje.
Stek i middels varm ovn, 180 C, i ca 20 minutter eller til fisken kan pirkes fra hverandre. Serveres varm med salat til.
Mange asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem
Fristende internasjonale retter
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
81 POENG
Asiatisk hot pot med kveite
Fremgangsmåte
- Grovhakk og knus alt krydderet sammen.
- Varm oljen og ha krydderblandingen. Tilsett sjalottløk og hvitløk og la det surre i 5 minutter uten at det blir brunt.
- Tilsett kyllingkraft og kokosmelk og juster smaken med limejuice.
- Sil suppen, tilsett grønnsakene og kok opp.
- Ha i fisken og la den trekke i suppen til den er kokt.
Se flere lekre fiskesupper her
Feststemte oppskrifter med kveite
Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG