Asiatiske kålruletter
Foto: Matprat

Asiatiske kålruletter

Lag en rett som med rette kan kalles retromat og som er både hot og god. En feststemt oppskrift på kålruletter.

Fremgangsmåte

Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett risen til side.

Fres hvitløk og ingefær i en varm stekepanne med olje. Ha i sopp, og fres videre i ca. 5 minutter. Avkjøl blandingen og ha den i en bolle.

Forvarm stekeovn til 180 °C.

Ha kjøttdeig, kokt ris, gulrot, vårløk, koriander, chiliflakes, soyasaus, risvinseddik og sesamolje i bollen sammen med soppblandingen. Bruk hendene og bland alt godt sammen.

Løsne kålblader fra stilken og skyll dem under rennende kaldt vann. Legg kålbladene med stilkfestet mot deg, legg en god spiseskje kjøttfyll ved stilkfestet på hvert blad. Brett bladet over fyllet, brett inn kantene og rull rundt til bladet er rundt fyllet. Legg kålrullene med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.

Bland sammen hoisinsaus og risvinseddik til en glace og pensle kålrullene.

Stek kålrullene i stekeovn til de er gjennomstekte, ca. 30 minutter.

Dryss over finhakket chili og korianderblader før servering.

Foto: Marit Svenningsen

Mange asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem

Se våre andre oppskrifter på kålruletter

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her