Pekingand crispy duck
Foto: Istock

Pekingand crispy duck

Pekingand eller Crispy duck er en deilig rett med mange spennende smaker, og med den møre og sprø anden får du et festmåltid.

Fremgangsmåte

Du trenger en hel and ca 2 ½ kg .

Klipp av vingespissene på anden og fjern fettklumper i åpningen bak.

Kok den så opp i vann 2-3 minutter, ta opp og la den renne godt av. Tørk godt med kjøkkenpapir.

La g maltsukkervann av kinesisk maltsukker, maltekstrakt eller honning utrørt i vann. Pensle anden med dette mens skinnet fortsatt er varmt.

Heng til tørk på et kjølig og luftig sted, gjerne natten over. Desto tørrere and blir desto sprøere blir stekeskorpen.

Stek anden på rist midt i ovnen på 200 grader i ca 1 ½ time uten å snu den. Du skal heller ikke øse kraften over.

Når anden er ferdig stekt skjæres først skinnet opp i skiver, deretter kjøttet i tynne strimler, dette legges på fat hver for seg

Varm kinesiske pannekaker (fåes kjøp i asiatiske butikker). Smør en pannekake med andesaus, legg på skinn og kjøtt samt noen strimler med agurk og vårløk. Rull sammen og spis med fingrene.

Pekingandesaus

Kinesiske pannekaker

Mange asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem

Sendt inn av Gårdsand

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her