Asiatisk kyllingsalat med lime og koriander
Fremgangsmåte
- Stek kyllingkjøttdeig i olje med hvitløk og finhakket chili. Smak til med salt og pepper.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og bland inn finsnittet vårløk og stilkselleri.
- Skrell og del agurken i to på langs og skrap ut den myke kjernen. Skjær agurken i tynne skiver.
- Riv salaten og fordel den og agurk på fat eller tallerkener. Fordel nudlene over salaten.
- Bland den stekte kyllingkjøttdeigen med dressingen og legg den på toppen av salaten.
Pynt med grovhakket koriander og server dressingen ved siden av.
Tips:
I denne oppskriften kan du fint bruke rester av fisk eller kjøtt eller erstatte det med kokte linser. Det er i dressingen smaken sitter.
Her finner du 200 andre deilige salater
45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 224.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Basisutvalget85 POENG
-
82 POENG
Thaiinspirert biffsalat
Fremgangsmåte
- Finhakk rødløk, sukkererter, paprika og agurk. Bland inn urtene.
- Rør sammen alle ingrediensene til dressingen. Rør til sukkeret er oppløst, og bland dressingen inn i grønnsakene.
- Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i margarin på middels varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden.
- Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La biffene hvile i 5 minutter.
- Skjær biffene i skiver og legg skivene over salaten.
45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem
Flere oppskrifter på biffsalat finner du her
Se flere knasende sprø salatoppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Kinesisk wok med blomsterkål
Fremgangsmåte
- Kok opp vann og bransjer blomsterkålen. Ta ut og avkjøl i kaldt vann.
- Varm opp oljen i en wokpanne eller stekepanne og fres hvitløk, ingefær, chili og rødløk under omrøring.
- Tilsett blomsterkålen og rør videre ved sterk varme i noen sekunder.
- Smak til med soyasuas og black bean-saus.
- Dryss over sesamfrø.
Tips1:
Server retten sammen med andre kinesiske retter.
Tips2:
Tilsett noen biter pulled pork med nøytral krydring og dampet ris.
Her finner du veldig mange wokretter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG