Asiatisk kyllingsalat med lime og koriander
Foto: Matprat/Alf Børjesson

Asiatisk kyllingsalat med lime og koriander

Asiatisk salat er ikke bare grønne blader, men derimot mange gode smaker. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaksrik. Og overbeviser selv salathatere.

Fremgangsmåte

  1. Stek kyllingkjøttdeig i olje med hvitløk og finhakket chili. Smak til med salt og pepper.
  2. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og bland inn finsnittet vårløk og stilkselleri.
  4. Skrell og del agurken i to på langs og skrap ut den myke kjernen. Skjær agurken i tynne skiver.
  5. Riv salaten og fordel den og agurk på fat eller tallerkener. Fordel nudlene over salaten.
  6. Bland den stekte kyllingkjøttdeigen med dressingen og legg den på toppen av salaten.

Pynt med grovhakket koriander og server dressingen ved siden av.

Tips:
I denne oppskriften kan du fint bruke rester av fisk eller kjøtt eller erstatte det med kokte linser. Det er i dressingen smaken sitter. 

Her finner du 200 andre deilige salater

45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her