Spagetti med saus av bakte rotgrønnsaker
Foto: Frukt.no

Spagetti med saus av bakte rotgrønnsaker

Spagettisausen blir knapt fyldigere enn med rotgrønnsaker og bønner som i denne oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Rens og grovskjær grønnsakene. Del tomatene i to.
  3. Bland dette med god olje og legg det utover et bakebrett med bakepapir.
  4. Sett brettet i ovnen og bak til det er mørt og har fått litt farge, 15-20 minutter. Snu litt på grønnsakene underveis.
  5. Skyll bønnene godt. La bønnene og tomatpureen bake med de siste minuttene.
  6. Kok spagetti som anvist på pakken.
  7. Ha alt, bortsett fra spagettien, i en hurtighakker eller bruk en stavmikser. Om du ønsker kan du spare noen soppbiter og halve tomater som topping. Mos alle ingrediensene.
  8. Bruk litt av pastavannet til å spe sausen med til du får ønsket konsistens. Smak til.
  9. Bland sausen med spagetti og server med et dryss av parmesan.

Tips: Denne sausen er fin å lage på forhånd. Da må du bare koke den opp rett før servering. Eller du kan lage ekstra stor porsjon og fryse ned. Da har du alltid velsmakende middag for hånden.

Mange flere deilige pastaretter du kan prøve

Alt du trenger å vite om pasta

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her