- Sett ovnen på 200 grader.
- Rens og grovskjær grønnsakene. Del tomatene i to.
- Bland dette med god olje og legg det utover et bakebrett med bakepapir.
- Sett brettet i ovnen og bak til det er mørt og har fått litt farge, 15-20 minutter. Snu litt på grønnsakene underveis.
- Skyll bønnene godt. La bønnene og tomatpureen bake med de siste minuttene.
- Kok spagetti som anvist på pakken.
- Ha alt, bortsett fra spagettien, i en hurtighakker eller bruk en stavmikser. Om du ønsker kan du spare noen soppbiter og halve tomater som topping. Mos alle ingrediensene.
- Bruk litt av pastavannet til å spe sausen med til du får ønsket konsistens. Smak til.
- Bland sausen med spagetti og server med et dryss av parmesan.
Tips: Denne sausen er fin å lage på forhånd. Da må du bare koke den opp rett før servering. Eller du kan lage ekstra stor porsjon og fryse ned. Da har du alltid velsmakende middag for hånden.
Mange flere deilige pastaretter du kan prøve
Alt du trenger å vite om pasta
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig