Lag denne pizzadeigen og velg 3 porsjoner. Det skal gi 4 pizzadeigemner a 160 gram.
- Sett stekeovnen på grillinnstilling og skru opp til høyest mulig temperatur.
- Auberginefyll:
Fjern topp og bunn fra auberginen og del i 1cm tykke skiver, dryss forsiktig med salt og la stå i ca 10 minutter før saltet skylles av og hver skive tørkes med tørkepapir. - Varm en stekepanne med 2-3 ss olivenolje på middels-høy varme. Når pannen er varm, stek så mange aubergineskiver det er plass til i pannen til de er gylne på begge sider. OBS! Auberginen suger til seg veldig mye olje, så pøs på med mer olje om det trengs. Auberginen skal ikke tørrstekes! Repeter til all auberginen er stekt, og sett til side.
- Tomatsausen:
Lag tomatsausen ved å blande alle ingrediensene i et desilitermål eller bolle med høye kanter, og kjør blandingen med stavmikser til en glatt og jevn konsistens, og sett til side. - Pizza:
Smør en 26 cm stor jernpanne med olivenolje til den er glovarm. - Ta ut pizzadeigballene som du vil ha laget kvelden før. Dryss litt mel på hendene dine og klem pizzaballen flat, begynn innerst og jobb deg utover, til den ligner en pizzabunn. Her kan du eventuelt også bruke kjevle.
- Overfør pizzabunnen til den glovarme jernpannen, og når pizzaen starter å boble er den stiv nok til at du kan toppe den.
- Start ved å fordele ¼ av tomatsausen utover basen. Fortsett med 75 g mozzarella, før du tilsetter ¼ av auberginen og 5 g med parmesan. Stek pizzaen i stekepannen i 3-4 minutter, før du plasserer hele stekepannen i ovnen og fullfører pizzaen under grillen. Dette vil ta ca 2-5 minutter. Pizzaen er ferdig når all osten er smeltet, og deigen er gyllen og litt «brent» i kantene.
- Repeter prosessen til alle pizzaene er ferdige.
Se alle våre andre oppskrifter på pizza
Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut