Crema di piselli - ertekrem - pålegg av erter
Foto: NoirChocolate

Crema di piselli - ertekrem - pålegg av erter

Ertekrem er et lekkert og vegetarisk pålegg, men kan også brukes som kald saus til fisk eller kjøtt.

Fremgangsmåte

  1. Ta plommene forsiktig ut av de hardkokte eggene. Eggehvitene kan hakkes og brukes i salater eller legges under ertekremen på brødskivene.
  2. Ertekremen: Kok opp rikelig med vann i en kjele, tilsett litt salt og hell 100 g friske eller fryste grønne erter i det kokende vannet.
  3. Kok opp igjen og kok dem i maks 2 minutter.
  4. Hell dem i et dørslag og skyll med kaldt vann.
  5. Ha ertene i en blender samme med de hardkokte plommene, (røkt) ricotta eller kremost, olivenolje, mynteblader, hvitløk, timian, og rosepepper.
  6. Kjør til jevn krem. Smak til med salt.

Tips: I stedet for eggeplommer og olivenolje, kan du bruke tilsvarende mengde majones.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her