Fylt paprika med linser
Foto: cobraphoto

Fylt paprika med linser

Dette er garantert en rett som får bein å gå på. Den kan være en del av et koldtbord, serveres med spekemat eller kjøttrester, men duger også som en liten godbit når det måtte passe.

Fremgangsmåte

  1. Bland godt sammen linser, løk, hvitløk, persille, chili, koriander og egg i en bolle.
  2. Smak til med salt og pepper.
  3. Del paprikaene i to på langs, eller skjær av toppen.
  4. Rens og fyll paprikaene med fyllet.
  5. Legg paprikaene i en ildfast form.
  6. Bland sammen ost og fløten og smak til med salt og pepper samt halvparten av urtene.
  7. Fordel over paprikaene.
  8. Stekes ved 180  grader i ca. 30 minutter til paprikaene har fått pen farge i kantene og osten er smeltet.
  9. Dryss over resten av urtene og server med godt brød.

Tips: Om du velger gul, grønn, oransje eller rød paprika er opp til deg. Ved å blande blir retten riktig så fargesprakende. 

Tips: Du kan godt erstatte linsene med rester av kjøtt.

Her finner du veldig mange retter der paprika er med å spille en av hovedrollene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her