Ekte bouillabaisse er for festmat å regne, og fiskesuppenes konge. Men det er mulig å lage en forkortet hverdagslig versjon uten at det går særlig ut over smakskraften.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Ekte bouillabaisse er for festmat å regne, og fiskesuppenes konge. Men det er mulig å lage en forkortet hverdagslig versjon uten at det går særlig ut over smakskraften.
Har du minner om den ertesuppa som mormor laget og som du syntes verdens beste? Da vet du at du skal bruke denne oppskriften.
Den flotte faste skreifileten kommer ekstra godt til sin rett når den serveres oppå en smaksrike fiskesuppe.
Jordskokksuppe med spekeskinke er virkelig smakfull og delikat. Selvsagt med norsk spekeskinke som tilbehør. Her er oppskriften.
Hva slår god gammeldags ertesuppe? Her får du oppskriften, og har du rester i kjøleskapet kan du kan fint bruke dem.
I denne oppskriften er det torsk eller steinbit som er brukt. Du kan også bruke sei, hvitting, lysing eller kolje/hyse. Og selvfølgelig skal du ha i sjampinjong.
De små linsene er helt geniale til mange retter. Men kanskje ekstra gode i en suppe siden de skaper fylde og litt tyggemotstand samtidig som de i stor grad erstatter kjøtt. Denne oppskriften kan derfor lages uten kjøtt.
Hemmeligheten bak en god Phở ligger i kraften. Å lage hjemmelaget kraft er en tidkrevende prosess, men resultatet er absolutt verdt å vente på
Lettsaltet lammekjøtt gir en deilig smak på suppa sammen med rotgrønnsaker. Eller kanskje du har rester av salt eller røykt kjøtt du ønsker å bruke?
Jordskokksuppe er lys og delikat. Med blåskjell i blir den en vinner.
En deilig suppe der laksen og blåskjellene får smak og farge av safran.
Denne type fiskesuppe er populær i Italia hvor den kalles cacciucco, men da har den mange flere typer sjømat enn her.
Skal du skape ekte meksikansk stemning kan du servere nachos eller guacamole ved siden av denne tomatsuppa.
Denne suppen gir deg og dine masse god smak for en forholdsvis liten innsats. Hvilken type fisk du bruker er opp til deg. Kanskje noe fra fryseren.
Lag deg en deilig og varm grønnsaksuppe med kylling. Du lager den på 15 minutter.
Når du baker rotgrønnsakene, får du ut mer av den naturlige sødmen som kommer av at stivelsen omdannes. Med parmesankrutonger blir suppen enda bedre.
Denne suppen fra Portugal er det knyttet en legende til. Men den inneholder altså ikke stein, det er de røde bønnene som er symbolet.
Denne fyldige og deilige suppen lager du med råvarer fra nærbutikken eller nærmeste grønnsaksutsalg. Du kan bruke hermetiske maiskolber.
Tomatsuppe er manges favoritt. Tilsetter du yoghurt og basilikum løfter du suppen mange hakk.
Hvem kan si nei til en varm fiskegryte? I denne oppskriften bruker du foruten grønnsaker også chili og hvitløk. Gled deg.
Zarzuela heter denne retten på spansk. Den inneholder både fisk og skalldyr og spises med ris til.