- Tin og rens dypfryste scampi.
- Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
- Skjær fisken i porsjonsstykker (ca 4x4 cm) og rens sjøkrepsene.
- Hakk løken. Splitt opp chilipepperen og skrap ut frø og skillevegger, finhakk pepperen.
- Fres løk og chilipepper i olje på middels varme, til løken er myk, men ikke brun, ca. 5 minutter.
- Tilsett tomatene og la dem frese med et par minutter. Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
- Legg scampi, blåskjell og fisk i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper.
- Støt hasselnøtter, hvitløk, anisfrø og persille fint i morter eller hurtigmikser.
- Tilsett litt av vannet til en pasta. Rør pastaen forsiktig i retten og smak om det trengs mer salt og pepper.
- Server gryten med ris eller brød til.