- Hakk løken fint sammen med chilien. Varm 2 ss smør i en stor kjele, ha oppi løk og chili og stek til mykt. Ha buljongen i samme kjele, den kan stå å småkoke litt underveis.
- Om du bruker fersk mais:
Sett ovnen på 180 grader. Bak maiskolbene med 2 ss smør i ovnen til de blir svakt gylne. - Om du bruker hermetiske maiskolber:
Siden hermetisk mais er ferdig kokt, trenger den ikke mer varmebehandling enn 2 ss smeltet smør som helles over maiskornene før de kjøres til pure. - Kutt av maisen fra 3 av kolbene og bruk deretter en stavmikser for å lage en myk pure av den kuttede maisen.
- Ha maispureen og kjernene fra den siste kolben i buljongkjelen og kok opp.
- Smak til med sitron, salt og pepper.
- Skyll purren og kutt i tynne ringer. Brukes som topping på suppen.
Tips:
Suppen er vegetarisk, men kan toppes med det du måtte ha i kjøleskapet som kimchi, reker, ristede solsikkekjerner eller sprøstekt bacon.
Hvitløksbrødet kan du enkelt lage sjøl av gammelt brød som smøres godt med hvitløk og masse smør (ikke noe å spare på her altså), og så inn i ovnen. Dun kan blande inn litt gressløk eller andre urter i smøret om så ønskes.
Har du ikke gammelt brød hjemme, koster First Prices hvitløksbrød mindre en 1 pose chips og er faktisk det beste (et hett tips fra gode kokkevenner).
Til denne suppen foreslår Sara Johansson Mother Rock Celeste Chenin Blanc, men det finnes også andre alternativer nedenfor.
Her finner du mange oppskrifter med mais
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper