Steinsuppe Sopa de pedra
Foto: Funwithfood

Steinsuppe Sopa de pedra

Denne suppen fra Portugal er det knyttet en legende til. Men den inneholder altså ikke stein, det er de røde bønnene som er symbolet.

Fremgangsmåte

Ifølge legenden fortalte et bondepar til en sulten fremmedkar at stabburet deres var tomt. Gjesten tilbød å vise dem hvordan man lager suppe av bare steiner og vann, men han sa at suppen ble bedre med en gulrot, og litt bacon i. Bøndene "fant" etter hvert litt mat og denne mektige suppen, der røde bønner symboliserer steiner, var født.

Bløtlegg røde bønner over natten. 

Legg bønnene i en kjele og hell på nok vann til at det dekker. Kok opp, skru ned til svak varme, legg på lokk og la det småkoke i ca 1 time, til bønnene er møre. La dem renne av.

Tips:
I stedet for tørkede røde bønner, kan du bruke 2 bokser/pakker med kokte bønner. Da kortes koketiden ned til under en time.

  1. Tips:
    I stedet for chorizo kan du bruke hvitløkspølse.
  2. Varm olivenolje i en kjele på middels varme.
  3. Ha i løk og hvitløk og stek i ca 10 minutter, til det er mørt.
  4. Ha i bacon, pølse, poteter, gulrot, nepe, kål, tomater, laurbærblad og kraft. Skru på til sterk varme, kok opp, skru ned på laveste varme, og la det småkoke i ca 30 minutter, til grønnsakene er møre.
  5. Kast laurbærbladet.
  6. Ta opp kjøttet og del det i biter på ca 1 cm. Ha kjøttet og bønnene tilbake i kjelen, ha i koriander, og la det småkoke på middels varme i 5 minutter, slik at suppen blir gjennomvarm.
  7. Øs opp i varme suppeboller og server med en gang.

Se våre andre oppskrifter med røde bønner

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her