- Vask og skyll blåskjellene godt og fjern byssustrådene.
- Kok dem i hvitvin og finhakket persille til de åpner seg.
- Kast blåskjell som ikke åpner seg. Sil fra kraften og ta vare på den.
- Kok opp blåskjellkraften. Spe på med skalldyrkraft eller fiskebuljong oppløst i vann.
- Tilsett fløte og la suppen småkoke ca 10-15 minutter.
- Ha i mer kraft/buljong om den blir for tykk.
- Tilsett safran og kok opp. Smak til med salt og hvit pepper.
- Skjær laksefilet i biter og ha den i og la dem trekke ett minutt.
- Rens blåskjellene og ha dem i.
Server suppen med lyst brød og kryddersmør (smør tilsatt finhakket persille og hvitløk).
Topp gjerne med reker. Har du argentinske grillreker, er det ekstra dekorativt. Friske urter er en selvfølge.
Se flere lekre fiskesupper her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig