- Skrell 8 jordskokker og legg dem i en kjele. Tilsett vann til det dekker og hell i så mye fløte at væsken blir hvit.
- Det er viktig at fløten koker med, ellers blir jordskokkene brune. Bruk ikke salt. La det koke til jordskokkene er møre. Ta vare på kokevannet.
- Legg jordskokkene over i foodprocessor sammen med litt smør, og kjør til glatt mos.
- Hell mosen i kjelen og spe med kokevannet til passe suppekonsistens. Smak til med salt og pepper.
- Skjær resten av jordskokkene i tynne skiver og stek dem sprø i litt olje.
- Fordel suppen i fire varme tallerkener og legg rikelig med spekeskinke i strimler, finstrimlet persille, ristede pinjekjerner og sprøstekte jordskokker i suppen. Legg noen tynne flak parmesan rundt om i suppen.
- Rist loff, smør pesto på og server pestotoast ved siden av.