- Suppe:
Sett ovnen på 200 grader. - Kutt grønnsakene i terninger og hvitløk i tynne skiver.
- Fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp oljen over. Dryss krydderet og litt salt og nykvernet pepper på toppen.
- Bak i ca 30 minutter. Dryss urtene over og bland godt.
- Ha grønnsakene i en blender og tilsett en tredel av kraften. Når pureen er jevn, helles den over i en kjele sammen med resten av kraften.
- Kok opp og la trekke i minst 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Parmesankrutonger:
Sett ovnen på 180 grader. - Bland brødterningene med de andre ingrediensene i en bolle. Fordel dette på et stekebrett med bakepapir.
- Etter 10 minutter er krutongene klare. De skal være sprø, men ikke helt tørre og selvsagt ikke brent. Avkjøl.
- Krutonger kan oppbevares i en plastboks i en uke.
Servering:
Fordel suppe i dype tallerkener. Ta en god neve med krutonger oppi og riv parmesan på toppen.
Flere deilige grønnsakssupper finner du her
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
Se våre andre oppskrifter med krutonger
9 lettlagete supper å ta med på tur