Det er både morsomt og vellykket å bruke gresskaret som gryte. Denne utgaven er ikke bare sunn siden den har svært høyt innhold av grønnsaker, men også skremmende god.
Det er både morsomt og vellykket å bruke gresskaret som gryte. Denne utgaven er ikke bare sunn siden den har svært høyt innhold av grønnsaker, men også skremmende god.
Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.
Dette er en skikkelig klassiker, nærmere bestemt kjøttkaker med brun saus og kålstuing til. Tyttebær og kokte poteter hører også med.
Denne varianten av chili con carne er som du forstår ganske så hot. Det skyldes at du skal bruke Habanero chili. Ganske mye sterkere en vanlig chili.
En deilig gryterett med masse grønnsaker som denne er rask å lage. Lag en ekstra porsjon så har du til senere.
Denne retten er oppkalt etter den svenske industrimannen Henrik Lindström som tok den med fra Russland til Sverige. Sylteagurk, kapers, løk og rødbeter i «biffene» gir masse deilig smak.
Bayerischer Krautbraten er navnet på denne retten fra Sør-Tyskland.
Denne britiske klassikeren må prøves om du ikke har gjort det ennå.
I denne oppskriften kan kjøttbollene enten serveres i sausen eller serveres ved siden av sausen. Hvis du vil ha enda mer mex-stemning, kjører du guacamole og nachos ved siden av.
Tajine heter denne retten i Marokko og er egentlig navnet på den spesielle gryten retten lages i.
I USA er denne retten kjent som Western Beef and Rice Casserole - derav navnet cowboygryte på norsk.
Denne klassikeren kan alle klare. Lag gjerne en større porsjon, og frys ned.
Er du i modus for å kjøre vegetarisk, er denne lettlagde oppskriften et supert utgangspunkt. Her er den med kjøttdeig.
Kebab lager du enkelt hjemme. Med ingredienser fra butikken eller laget fra bunnen.
Stroganoff er en klassiker med storfekjøtt i en kremet soppsaus. Fast følge er potetmos - ris eller pasta.
Ekte wienersnitzel er sprø på yttersiden og saftig og smakfull på innsiden. Den bør absolutt få følge av en av Østerrikes mange gode viner. Her er oppskriften.
Du kan lage denne oksegryten i en vanlig gryte med lokk også hvis du ikke har en taginen, den klassiske koniske terrakottagryten.
Slik steker du denne biffen som har fått det litt pussige navnet. Med sjøkreps eller hummer og bakt potet smaker den deilig.
Chateaubriand er egentlig navnet på det midtre stykket av indrefileten og er derfor så mør og lekker som mulig. Den kan helstekes eller deles i biffer. Tilbehøret er enkelt.