- Brun først kjøttet i olje, gjerne i flere omganger slik at kjelen eller pannen ikke blir avkjølt når kjøttet kommer oppi. Legg til side.
- Stek løken til den er myk sammen med timian og dryss på litt salt og pepper.
- Kok alle grønnsakene bortsett fra ertene, i så lite vann som mulig, gjerne et par sorter av gangen til de knapt er møre. Ta dem opp etter hvert.
- Hell grønnsaksvannet på kjøttet og løken og ta det trekke på kokepunktet til kjøttet er mørt - 20-30 min.
- Tilsett så grønnsakene bortsett fra (de tinte) ertene. Kok opp, tilsett ertene og la trekke noen minutter til.
- Server gryten rykende varm med fersk grov gjærbakst og smør. Pynt med frisk kjørvel.
Tips:
Om du ønsker en tykkere saus i stedet for sjy, tilsetter du buljong, sukkerkulør og maisennajevner.
Her finner mange andre gryteretter du kan lage