Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Foto: nimu1956

Kjøtt- og tomatgryte med poteter

Tajine heter denne retten i Marokko og er egentlig navnet på den spesielle gryten retten lages i.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i store biter. Varm oljen i en gryte og brun kjøttet. Ha i salt, ingefær, safran eller gurkemeie. Rør godt og tilsett vann så det dekker kjøttstykkene. La det hele småkoke under lokk.

Skjær tomatene i små biter. Fjern eventuelt skallet. Når kjøttet er mørt, ta det ut av gryta og legg det til side. Ha tomatene i gryta. Bland i finhakket persille og salt. La tomatsausen småkoke i noen minutter.

Skrell potetene. Del dem i mindre biter. Hell litt vann og en øse med tomatsaus i en liten kjele. Ha i potetene og kok til potetene er møre.

Legg kjøttet tilbake i tomatsausen. La kjøttet trekke i sausen en stund.

Server retten på et rundt fat. Legg på kjøttet først, og hell over tomatsausen. Potetbitene fordeles utover. Dryss på hakket persille.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her