Kjøttboller som i Mexico
Foto: ALLEKO

Kjøttboller som i Mexico

I denne oppskriften kan kjøttbollene enten serveres i sausen eller serveres ved siden av sausen. Hvis du vil ha enda mer mex-stemning, kjører du guacamole og nachos ved siden av.

Fremgangsmåte

  1. Ha okse- og svinekjøttet i en kjøttkvern eller kjøkkenmaskin, hvis det ikke er ferdig kvernet. Ha det i en bolle og tilsett brødsmuler, løk og oregano. Salte og pepre, og rør inn egget.
  2. Kna deigen godt med hendene så den blir glatt. Ha om nødvendig i litt melk.
  3. Form deigen til boller, som er ca. 4 cm i diameter.
  4. Ha 1 cm olje i en stekepanne og stek bollene i 5 minutter. Snu dem av og til, til de er brune.
  5. Ha kjøttbollene i et lavt ildfast fat eller en gryte og hell så mye kjøttkraft over at de blir dekket. Ha i resten av ingrediensene til sausen og kok opp. La det småkoke i ca 30 minutter.
  6. Ta opp kjøttbollene med en hullsleiv og legg dem på et serveringsfat. Press sausen gjennom en sikt og legg den med skje over bollene. Serveres straks, pyntet med oreganoblader.

Tips: Kjøttbollene kan også serveres i sausen som da det blir litt mer tekstur i.

Her finner du mange oppskrifter med deilige kjøttboller

Guacamole lager du enkelt selv

Lyst på en annen rett med meksikansk tuch?

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her