- Dryss over salt og pepper rett før steking. Bruk lite smør, og la det bli nøttebrunt før biffene legges i.
- Stek biffene på sterk varme i panne eller på grillen.
- Om du bruker panne: Legg aldri for mye kjøtt i panna, da avkjøles den, kjøttsaften renner ut og biffene blir "kokt".
- Steketiden på biffen er avhengig av biffens tykkelse, og hvor rå du vil ha den.
- Medium stekt biff stekes først 1 minutt på hver side over sterk varme, så etterstekes den i 2 minutter på hver side, over svakere varme.
- Du kan også bruke stekeovnen til ettersteking, ved 175 grader i noen minutter. Gi biffene et lite trykk med fingeren, jo mer de gir etter, jo mer "saignant"/blødende er de.
Server chateaubriand med en frisk grønn salat , rødvinsaus og Hellsrtøms potetmos - alternativt hjemmelaget potetchips eller ovnstekte poteter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig