Gresskar- og oksegryte
Foto: EFF

Gresskar- og oksegryte

Det er både morsomt og vellykket å bruke gresskaret som gryte. Denne utgaven er ikke bare sunn siden den har svært høyt innhold av grønnsaker, men også skremmende god.

Fremgangsmåte

Denne gryten tilberedes og i selve gresskaret som også settes rett på bordet ved servering. Både kjøtt og grønnsaker tilberedes under ett. Alt du behøver ved siden av er kanskje en salat og selvsagt vårt torturerte brød.

  1. Varm oljen i en stor og høy stekepanne eller gryte og brun kjøttet raskt i flere omganger.
  2. Fres løk og hvitløk i den samme stekepannen til løken er myk.
  3. Ha oppi kjøttet og tilsett øvrige ingredienser, kok opp, legg på lokk og la småkoke i 3/4 time.
  4. Kok opp lettsaltet vann og kok de ferske maiskolbene i 4 minutter. Avkjøl. Skrap maisfrøene av kolbene og sett til side.
  5. Deretter kutter du toppen av gresskaret slik at du får en åpning med en diameter på min. 20-25 cm. Ellers blir det vanskelig å få ut frøene og "trådene" i midten. Pensle innsiden med smeltet smør.
  6. Bland sherry og mais i kjøttgryten og øs alt oppi gresskaret som plasseres oppi en ildfast form. Legg på "lokket" og sett inn i stekeovnen på nederste rille ved 175 grader i ca en time.
  7. Løft gresskaret forsiktig ut av ovnen og sett formen direkte på bordet.
  8. Server rett fra gresskaret. Pass på å få med litt av det mørkokte gresskarkjøttet.

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Her finner du mange deilige gryteretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her