- Kjøttkaker:
Arbeid saltet inn i kjøtt deigen til den er seig. - Rør inn krydder og potetmel.
- Spe med væske, litt om gangen.
- Form farsen til runde kaker og stek dem i smør i panne.
- Ha ferdigstekte kaker over i gryte med litt vann for å la dem trekke. Eller ha ferdigstekte kaker direkte i den ferdige brune sausen.
- Brun saus:
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og tilsett hvetemelet. - Rør godt og la melet få en nøtteaktig farge.
- Kok opp kraft eller sjy og hell i jevningen i en tynn stråle.
- Rør hele tiden så det ikke blir klumper.
- Rør til sausen koker opp, og la den småkoke ca. 5 minutter.
- Sausen kan farges med litt sukkerkulør eller soyasaus. Smak til med salt og eventuelt annet krydder.
- Kål:
Finsnitt kålen og kok den i lettsaltet vann til den er myk. Hell fra kokevannet. - Hvit saus til stuingen:
Smelt smøret og rør inn melet. - Spe med melken og rør hele tiden slik at sausen blir helt jevn.
- Smak til med sat og bland kålen i. Smak stuingen godt til
- Server kjøttkakene med kålstuing ved siden av. Tyttebær og kokte poteter hører også til.
Flere gode oppskrifter på kjøttkaker