- Klaret smør:
- Smelt smøret i en panne over middels varme. Fjern skummet etter hvert som det oppstår og kok til skummingen begynner å gi seg, uansett ikke mer enn ca 2-3 minutter. Smøret skal ikke bli brunt.
- Sett til side noen minutter. Hell smøret over i en liten bolle men pass på å ikke få med melkeproteinene mot slutten (det hvite bunnfallet). Sett til side.
- Kjøttet:
- Bruk kjøttbanker og bank biffene til de er ca 6-7 mm tykke. Gni litt salt inn i kjøttstykkene.
- Ha melet i en vid skål. Pisk eggene lett i en vid bolle. Ha brødsmulene i en tredje vid skål.
- Dypp så kjøttstykkene først i mel, rist så av overflødig mel før de dyppes i eggene og til slutt i brødsmulene.
- Varm det klarete smøret og oljen i en stor steikepanne og steik ved middels varme to eller fire schnitzler av gangen, ca 1-1/2 minutt på hver side.
- Schnitzlene skal være gylne og ha en litt ujevn overflate med bobler. Legg raskt over på kjøkkenpapir før de legges på tallerkener.
- Lag en ring av ansjosfilet og legg oppå hver schnitzel med litt kapers i midten.
- Server med hjemmelaget potetmos og kokte sukkererter eller selskapserter, alternativt en grønn salat. Her er det schnitzelen som spiller hovedrollen.