Okse og kalvekjøtt

oppskrifter.webp

Med okse- og kalvekjøtt kan du lage de deiligste retter enten i steikepanna, i steikeovnen på grillen eller i gryta

Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne

  • 2 timer 40 minutter

    Vi har fårikål å skryte av, godt det også, men supermaten hvitkål kan brukes til så uendelig mye mer. Som denne polske klassikeren bigos.

  • 1 time 15 minutter

    Her har du oppskriften på en lettlaget på saftig biff smaksatt med friske urter og marinade. Dette setter fart på biffen og smaksløkene.

  • 40 minutter

    Carpaccio er en klassiker fra Italia, oppkalt etter maleren Vittore Carpaccio. Carpaccio ble første gang servert på Harry’s Bar i Venezia i 1950. Her er en variant av originalen.

  • 30 minutter

    Løvbiff er en lettvint løsning når tiden er knapp. Men at den er lettvint, behøver ikke bety mindre smak. Oppskriften har det som trengs. Alle elsker smaken av Italia.

  • 40 minutter

    Hjemmelagede kjøttboller og med pasta og tomatsaus blir en knall middag. Bare følg oppskriften så får du smake.

  • 30 minutter

    En fristende greskinspirert panne med ekte gresk fetaost og sommerens norske grønnsaker gir en nær Hellas-ferie-opplevelse.

  • 30 minutter

    By på denne New York-inspirerte biff-klassikeren fra grillen. Det er bourbon og brunt sukker samt mørt kjøtt som gir karakteren.

  • 20 minutter

    Entrecôte har fin fettmarmorering som gjør at det er lett å lykkes med den på grillen. Med dressing av balsamico og extra virgin olivenolje blir det fest.

  • 30 minutter

    Slik lager du klassisk wienerschnitzel på 30 minutter.

  • 20 minutter

    Dette middagstipset bør gå rett hjem hos barna. Burger, servert med slike morsomme sauser, smaker selvsagt like godt. Nydelig øl kan likevel vi voksne unne oss til retten.

  • 45 minutter

    Bankekjøtt eller bankebiff er selvforklarende. Siden det ikke er det aller møreste lårstykket, trengs det en skikkelig omgang med kjøtthammeren. Her er oppskriften.

  • 30 minutter

    Denne entrecôte får rosa følge når du lager pastaen.

  • placeholder
    40 minutter

    Denne menyen er komponert av Tom Victor Gausdal, som ble sølvmedaljevinner Bocuse d'Or 2005.

  • 30 minutter

    La deg ikke skremme av flamberingen! Det er slett ikke vanskelig, men veldig moro. Og så ser det alltid imponerende ut.

  • 20 minutter

    Denne retten er lettvint å lage. Kjøttbollene gjør seg nestens selv og det gjør potetmosen også.

  • 20 minutter

    Nå kan du imponere venne dine med en italiensk gourmetrett til middag. Her er oppskriften på saltimbocca alla romana, en deilig kalvesnitsel med skinke og salvie.

  • 20 minutter

    En deilig carpaccio med indrefilet og mye annet godt som gjør denne retten til en av dine favoritter.

  • 40 minutter

    Har du forsøkt ribbe med sopp? Kantareller og aromasopp setter en spiss på retten som vil overraske mange.

  • 30 minutter

    Når to av våre mest populære råvarer, biffkjøtt og paprika møtes, er det bare å invitere til middag. Her er oppskriften.

  • 30 minutter

    Stek en smakfull entrecôte i dag. I denne oppskriften bruker vi kjøtt som er ferdig marinert - rett fra butikken.

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken