Gryteretter

oppskrifter.webp

Gryteretter er alltid populært rundt middagsbordet. Det er bare å forsyne seg med oppskrifter

Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne

  • 1 time 40 minutter

    Svart hvitløk gir ekstra dybde i denne kjøttgryta som kan lages med alle typer kjøtt.

  • 30 minutter

    Denne klassiske libanesiske retten lages opprinnelig med lam, men så vel storfe som kylling kan brukes.

  • 1 time 30 minutter

    Erter kjøtt og flesk er norsk tradisjonsmat med lange og masse smak. Det salte kjøttet kan være lettsaltet lammekjøtt eller svinekjøtt.

  • 3 timer 20 minutter

    Peposo er en veldig gammel toscansk tradisjonsrett som bruker samme vin i maten som i glasset.

  • 2 timer 30 minutter

    Beouf Bourginon er herligsk fransk. Den perfekte selskapsrett, når det skal slås litt ekstra på stortromma. Den kan helt fint lages i god tid i forveien, da smaker den enda bedre.

  • 1 time 30 minutter

    Den gode gamle sjømannsbiffen er herlig rustikk og veldig smaksrik. Den får nytt liv med godt mørkt øl i gryta, en klassiker som lager seg selv.

  • 3 timer

    Dette er en tradisjonell samisk rett. Den tar litt tid å lage. Lag derfor ekstra mye så har du deilig middag flere dager.

  • placeholder
    5 minutter

  • 2 timer 30 minutter

    Øl setter virkelig smak i maten. Oksehaler med med blåbærsaus og moste røtter er et godt eksempel. Bruk gjerne et kraftig øl.

  • 40 minutter

    Denne gryteretten er fra Kenya. En fyldig gryte med god karrismak som garantert gjør deg og dine gode og mette. Følg oppskriften så får du en smaksopplevelse.

  • 2 timer 30 minutter

    Når kjøttet får godgjøre seg over lang tid som i denne oksegryten, blir kjøttet så mørt at det nesten faller fra hverandre.

  • 2 timer

    Dette er en av de lekreste kjøttgrytene som finnes. Høst lovord med denne oppskriften på den klassiske franske gryteretten à la Burgund, Boeuf bourguignon.

  • 2 timer 40 minutter

    Vi har fårikål å skryte av, godt det også, men supermaten hvitkål kan brukes til så uendelig mye mer. Som denne polske klassikeren bigos.

  • 1 time 20 minutter

    Det er både morsomt og vellykket å bruke gresskaret som gryte. Denne utgaven er ikke bare sunn siden den har svært høyt innhold av grønnsaker, men også skremmende god.

  • 30 minutter

    Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

  • 45 minutter

    Denne varianten av chili con carne er som du forstår ganske så hot. Det skyldes at du skal bruke Habanero chili. Ganske mye sterkere en vanlig chili.

  • 30 minutter

    En deilig gryterett med masse grønnsaker som denne er rask å lage. Lag en ekstra porsjon så har du til senere.

  • 30 minutter

  • 1 time

    Du kan lage denne oksegryten i en vanlig gryte med lokk også hvis du ikke har en taginen, den klassiske koniske terrakottagryten.

  • 20 minutter

    I denne hverdagsgryta skal du bruke kjøttdeig, sopp og squash. Du kan selvfølgelig velge det du har mer lyst på.

  • 5 timer

    Her en rett som fortjener sin plass på middagsbordet. Sosekjøtt med mørk kjøttkraft smaker like godt i dag som det gjorde for 30 år siden. Her har du oppskriften.

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken