Oppskrifter

oppskrifter.webp
  • 15 minutter

    Denne baskiske tapasen som andre steder i Spania heter gambas al ajillo. Serveres tradisjonelt fresende varme i en liten metallpanne.

  • 40 minutter

    Du skal være ganske kresen hvis du ikke liker eplekake. Her en enkel oppskrift som gjør at du kan servere den i løpet av en drøy halvtime.

  • 3 timer 20 minutter

    Lammegryte passer utmerket som søndagsmiddag. Seco de Cordero – er peruviansk lammegryte og den svært smaksrik.

  • 40 minutter

    Enten du skal lage middag eller noe godt til kvelds skal du bruke denne oppskriften. En grateng som alle vil like.

  • 20 minutter

    Denne pastaretten kan du nesten lage på vei hjem fra jobben. Men pastaen må kokes, men det er gjort på et øyeblikk. Veldig godt og tilsvarende enkelt å lage.

  • 30 minutter

    Kotelettspyd på grillen med en smakfulle asiatiskinspirerte potetsalat ved siden av smaker fortreffelig.

  • 30 minutter

    Denne kaken er veldig rask å lage. Og ikke minst frisk og sommerlig i smaken.

  • 30 minutter

    Denne amerikanske grillsausen er full av smak og verdt å lage selv. Sausen holder seg godt i kjøleskapet og passer utmerket til både marinade og grillsaus.

  • 1 time

    Denne varianten kalles Pizza Melanzane Parmigiana, en klassiker fra Napoli. Og ikke minst det er en vegetar-pizza.

  • 40 minutter

    Slik lager du en deilig kyllinggryte.

  • placeholder
    10 minutter

    En enkel saus med frisk smak av appelsin. Denne sausen passer spesielt got til retter av kylling, kalkun og and, og kan godt serveres både varm og kald.

  • 15 minutter

    Hummus kan du kjøpe, men du kan med letthet lage den selv. Her er den enkle oppskriften.

  • 15 minutter

    Bare navnet på denne salaten får gode ferieminner til strømme på for maneg av oss som har tilbrakt ferien i Hellas.

  • 40 minutter

    En utrolig mettende og god pai med laks og poteter. Bruk fersk eller frossen laks, og/eller rester av røkt laks.

  • 40 minutter

    Det finnes knapt noen dessert som smaker bedre enn sjokoladefondant. Vi gir deg oppskriften som får tennene til å løpe i vann selv etter et stort måltid.

  • placeholder
    30 minutter

    Biryani er en tradisjonsrik risbasert rett fra den muslimske delen av India. Den kommer i mange varianter med kjennetegnes av solid kryddersmak.

  • 45 minutter

    Dette er garantert en rett som får bein å gå på. Den kan være en del av et koldtbord, serveres med spekemat eller kjøttrester, men duger også som en liten godbit når det måtte passe.

  • 30 minutter

    Bak ishavsrøya på fransk vis med dijonhollandaise, balsamicosirup og sesamsukkererter.

  • 15 minutter

    Denne svenske klassikeren trenger gode kjøttfulle reker, og det har vi god tilgang på her til lands. Enten ferske eller fryste.

  • placeholder
    35 minutter

    En deilig krydderkake som du sikkert kommer til å bake igjen.

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken