- Skjær lammekjøttet i store terninger.
- Ha hvitløk, salt, spisskummen og pepper i en morter. Knus til det er finmalt. Bland inn eddik og olivenolje.
- Legg lammekjøttet i marinaden. Pass på at alle sider dekket av marinade.
- La det ligge i romtemperatur 2-3 timer, eller lenger i kjøleskap.
- Ta kjøttet ut av marinaden, behold ca. 1 dl av marinaden.
- Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele og brun lammekjøttet på sterk varme. Brun kjøttet i flere omganger.
- Skru ned varmen og tilsett jalapeno, løk og salt. Rør rundt og la det surre i ca. 15. minutter.
- Tilsett øl og kok gryteretten i ca. 15 minutter til nesten all væske er dampet bort.
- Tilsett oksekraft, kok opp og la det trekke ca. 1½ time til kjøttet er mørt.
- Skrell potetene og del dem i fire.
- Ha potetene over i gryta og la det trekke videre til potetene er møre, ca. 20 minutter. Spe eventuelt med mer kraft.
- Like før servering tilsetter du resten av marinaden og finhakket koriander.
- Bland godt og la det få et raskt oppkok før du serverer.