- Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett forsiktig mel og bakepulver (ikke piske inn).
- Bruk langpanne med smurt bakepapir og hell røren jevnt utover. Stekes ved 250 grader i 4-5 minutter midt i ovnen. Ta ut kaken med bakepapiret og legg det på et fuktig glasshåndkle.
- Ha på litt jordbær- eller bringebærsyltetøy på den ferdigstekte rullekaken og rull den tett sammen. (Bruk bakepapiret og håndkleet til å rulle) La rullekaken stå og "feste" seg litt.
- Når kaken er helt ferdig, skjær stykker av 1 cm tykkelse. Legg kakestykkene tett i tett langs kanten i bunnen av en kakeform, samt noen i midten.
- Mellomspill
Lag geleen etter oppskriften på pakken. Den ferdige geleen deles likt i 2 boller. Bolle 1 skal settes til avkjøling i kjøleskap og bolle 2 skal stå i romtemperatur (slik at denne ikke stivner). - Fromasj:
Alt piskes til stiv krem. Geleen i bolle 1 skal være halvstiv, nesten fast, og blandes lett inn i kremen. Ikke piske. - Blandingen skal nå helles opp i kakeformen over rullekakene. Sett alt i kjøleskapet en times tid til fromasjen har stivnet.
Har du sitroncurd, kan du smøre et lag over kakebunnen før du fordeler over sitronfromasjen. Det gir ekstra intens og god sitronsmak.
Finn frem serveringsfatet og snu den stive kaken opp/ned på fatet. Løsne forsiktig av kanten av formen og fjern bunnen. Klem så igjen kanten av formen og hell i geleen fra bolle 2. Alt settes så i kjøleskapet, og når all geleen er stiv er kaka ferdig.
Her er det over 400 andre kakeoppskrifter du kan velge blant