Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Les hele sakenJørgen Dons er en av Norges mest fremtredende bartendere gjennom mange år og definitivt en av de mest joviale. At han også behersker det å lage den viktigste drinkingrediensen får du en smakebit på her.
Les hele sakenVi snakker om vellagret akevitt, eplemost og øl av typen belgisk wit.
Les hele sakenAkevittens høysesong er i anmarsj, og Sesto Sensos engasjerende Felice Capasso hjelper deg med å velge de rette flaskene til årets julemat.
Les hele sakenBlant nyhetene finner du også årets juleakevitter som dekker hele spekteret. Samt mye annet godt brennevin til den forestående julefeiringen.
Les hele sakenAkevitt er veldig godt som basis for en sour - her i en sommerlig versjon som kan lages med eller uten skum.
Les hele sakenAkevitt og skikkelig god eplemost er hovedingrediensene som gjør at du kommer til å holde varmen.
Les hele sakenFargen er dessuten perfekt påskegul. Men aller viktigst er at det smaker knallgodt.
Les hele sakenEtter mange års tilbakegang øker nå salget av snaps. Men renessansen er i en annen form, uten karvesmak og med en friskere innpakning som appellerer til nye kunder. Noen snakker om en hipsterifisering av snapsen.
Les hele sakenDet er kombinasjonen av portvin og akevitt som skaper varmen og krydderpreget - en drink trenger altså ikke være varm for å tine opp en desemberkald kropp.
Les hele sakenJulens deiligste smaker møter norsk brennvin av beste kvalitet til en særdeles smakfull aften i Trondheim. Superduoen Odd Nelvik og Jon Bertelsen server gode historier og fakta til denne lekre 5-retters middagen. Denne kvelden må du få med deg.
Les hele sakenHer er det veldig mye godt som varmer helt ut i hårrøttene og tærne.
Les hele sakenOslo Håndverksdestilleri gjør det samme med akevitt som whiskydestillerier har gjort med whisky, nemlig å eksperimentere med ulike fattyper. I bunnen ligger bruk av kun norske vekster som smakskomponenter, for så vel akevitt som gin og vodka.
Les hele sakenMesterblender Jon Bertelsen tar deg igjennom en helaften med akevitt og julemat i fokus.
Les hele sakenSmak 5 akevitter til 5 deilige retter fra de dyktige kokkene på Royal Garden Hotel i hjertet av Trondheim.
Les hele sakenDen er dessuten såre enkel, bare litt akevitt, tonic og en strimmel med kokt tang og en skive grapefrukt for syns skyld.
Les hele sakenOg en av ingrediensene lager du selv. Granskuddsirupen som er den reneste medisinen, kommer til å gjøre nytten til langt mer enn denne drinken.
Les hele sakenMed så vel morsdag som Valentinsdag i vente, er det greit å ha drinkplanen klar.
Les hele sakenSammen med lime, ingefær og vanilje får akevittrestene nytt liv.
Les hele sakenKombinasjonen av Linie-akevitt, lime og hylleblomst er forfriskende og innsmigrende. Den perfekte starten på lutefisk- eller rakefisklaget. Eller dagen etter.
Les hele sakenOm Mulata i dag ikke er et politisk korrekt navn på en drink, er den i alle fall historisk. Konseptet er en lysebrun cocktail som lages ved å blande lys rom og kakaolikør. Her er det brukt akevitt i stedet og det funker veldig godt.
Les hele sakenOg ikke bare akevitt, men også akevittlikør er med på å gi denne kaffedoktoren ekstra mye smak.
Les hele sakenAkevittdrinker er trendy som bare det. Her kombineres akevitt med hjemmelaget appelsinsirup og champagne. Perfekte smaker for å ønske det nye året velkommen.
Les hele sakenAkevitt er i ferd med å ta over for gin som bartendernes nye favoritt. Denne vrien er en fin drink å starte med om du fortsatt ikke har vent deg til akevitt på denne måten.
Les hele sakenDet er kombinasjonen av akevitt modnet i portvinsfat, urtelikør og multer som sikret den svenske bartenderen Yvonne Tran seieren i drinkkonkurransen Linie The Journey.
Les hele sakenMed Baklandet Skydsstation har Trondheim fått et sild- og snaps-paradis som konkurrerer med de beste i Danmark. Det måtte selvsagt en danske til.
Les hele sakenI alt 19 akevitter har så god distribusjon at du er garantert å finne flere av dem i ditt nærmeste polutsalg. Her kan du se hvilke som er best.
Les hele sakenHer finner du alle akevittene Apéritif har testet de siste årene. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Les hele sakenAkevittklassikeren Fjellbekk er så norsk som den kan bli. Bortsett fra smaken av lime, den må fortsatt importeres.
Les hele sakenMen dansk akevitt duger også til norsk julemat. Vi har testet det (lille) som finnes av dansk akevitt i Norge.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenDen 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatsfat.
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenSmak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele sakenBli med på en uforglemmelig vinsmaking og nyt deilige riesling-viner fra produsenten som ble kåret til årets hvitvinsmaker i 2017 av International Wine Challenge i London.
Les hele sakenVi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene!
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele sakenDette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?
Les hele sakenDen 8. april har du en gyllen mulighet til å utforske viner fra en vinprodusent med en helt unik historie og småretter fra Boho House – det ultimate stedet for god stemning og mat.
Les hele sakenSider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.
Les hele sakenFredag 28. mars har du en ypperlig mulighet til å bli kjent med manges favorittdrue: pinot noir. Bli med på en smakfull reise gjennom 6 viner fra ulike land, og oppdag din favoritt.
Les hele sakenGjør ekstra krus på suppemiddagen og velg et av de anbefalte drikkefølgene - enten du er for vin, øl eller brennevin.
90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.
60 hvite burgundere i spesialutvalget og spesialbestilling i årgang 2022 som er en årgang for dem som liker rike og kjøttfulle sødmefylte chardonnay-viner.
Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.
Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.
Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.
Les hele sakenHvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.
Les hele sakenOm du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.
Les hele sakenDet er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.
Les hele sakenNydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.
Les hele sakenNår sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.
Les hele saken