En sour kan lages med og uten skum. Det er den syrlige smaken som gir drinken navn og som gjør at den er så godt egnet i den lyse årstiden. De fleste forbinder en sour med whisky, men akevitt gjør også jobben.
- Personlig er jeg veldig glad i lette og friske akevitter. Disse selger vi mye av om sommeren, så akevitt er ikke bare interessant rundt jul, forteller Yunus Yildiz på Svanen i Oslo.
Til denne drinken har han brukt en ekstra syrlig og sommerfrisk lett krydret akevitt, Atlungstad Sommer Aquavit som finnes i basisutvalget.
Det vanligste er å bruke eggehvite for å få til det karakteristiske skummet på toppen av en sour. Men ikke alle vil ha eggehvite, spesielt ikke om du vil ha en vegansk drink.
Der har Yunus et bartendertips å komme med: kikertvann. Det gir samme effekt som eggehvite.
Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev