Reinsdyrkjøtt er den lekreste og reneste råvaren fra norsk natur. Når du graver kjøttet, skal det altså ikke varmebehandles. Men det trenger minst en natt på å godgjøre seg. Derfor starter du forberedelsene nå.
Dagens rett

Forbered påskehelgens beste forrett nå
Gravet ytrefilet av rein smaker fantastisk med dette tilbehøret. Start forberedelsene nå.
Aase E. Jacobsen
16 April 2025 - 00:00
Timiangravet ytrefilet av rein med rosenkål og rødbeter og persilleemulsjon

Fremgangsmåte
- Timiangravet ytrefilet av rein:
Skjære ytrefileten fri for eventuelle sener. - Kjør sammen alle de andre ingrediensene i en morter eller en blender.
- Dryss lett over fileten og la den ligge i plastfilm natten over med alle krydderene.
(kan også ligge 2 dager for å få mer speket smak)) - Skyll forsiktig av. Og kutt i tynne strimler.
- Rosenkål:
Skrell ned små blader av rosenkålen. - Stekes i panne rett før servering med smør, salt og pepper.
- Syltede beter:
- Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle. Trekk av kasserollen av platen.
- Skrell rødbeten og kutt betene i tynne skiver.
- Legges over i kasserollen sammen med syltelaken.
- Disse kan godt lages dagen i forveien for å trekke mer smak i betene.
- Marinert stangselleri:
- Skrell det ytterste av stangsellerien. Dette kastes, siden det er veldig treete og vanskelig å spise.
- Skrell så videre på stangsellerien og legg strimlene i en bolle med isbiter og vann.
- Marineres opp med litt oliven, sitronjuice og salt før servering.
- Persilleemulsjon:
- Kjør sammen spinat, persille og solsikkeolje i blender.
- Ha over i en kasserolle og trekk oljen opp til nesten kokepunkt for å trekke ut smak av fargen av urtene.
- Sil og avkjøl den grønne persilleoljen.
- Visp sammen egg, sennep og spe med oljen til en fin og tykk konsistens.
- Smak til med salt, pepper og presset sitronsaft.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå