Akevitt til julemat

Akevitt og julemat i Oslo 2. desember

Ring inn julen med julemat og akevitt
Foto: (Максим Крысанов)

Ring inn julen med julemat og akevitt

Mesterblender Jon Bertelsen tar deg igjennom en helaften med akevitt og julemat i fokus. 
18 Oktober 2019 - 01:01

Det er ingen ringere enn superduoen fra Det Norske Brenneri  Jon Bertelsen og Odd Nelvik som skal geleide oss igjennom denne fantastiske kvelden med både julemat og akevitt.

Odd Nelvik, grunnlegger av Det Norske Brenneri.

Det Norske Brenneri er Norges nest største brennevinsprodusent, og har sin produksjon og sitt fatlager i Grimstad på Sørlandet. Her har det blant annet vært produsert forskjellige akevittmerker og eplebrennevin siden produksjonsmonopolet i Norge ble oppløst i 2005. Det Norske Brenneri har siden oppstart arbeidet etter gamle norske håndverkstradisjoner og produsert håndverksprodukter i små batcher, som blant annet akevittene Arvesølvet, Arvesølvet Helt Klar, Høvding og Hellstrøm. 

Jon Bertelsen, Master Blender hos Det Norske Brenneri. Foto: 

Odd Nelvik er akevitt-connoisseur og grunnleggeren av Det Norske Brenneri. Sammen med Master Blender Jon Bertelsen lager han akevitt med de beste råvarene fra norsk natur. Jon er berømt for sin fantastiske evne til å smake på brennevin, men også sin omfattende kunnskap om hva som kjennetegner et godt brennevin. Guttas håndlag for kvalitetsakevitt ble bekreftet på San Francisco World Spirits Competition, verdens største brennevinskonkurranse, der Arvesølvet tok dobbel gullmedalje. 

Akevittene du får smake denne kvelden blir også matchet til fire deilige småretter med smak av jul fra Sentralens fantastiske kjøkken. Sentralen restaurant er en del av Lava-gruppen som driftes av de fire mesterkokkene Stian Floer, Tom Victor Gausdal, Anders Braathen og Even Ramsvik. Fellesnevneren for alle deres restauranter er matglede, kreativitet og nysgjerrighet rundt utforsking av norske og kontinentale smaker. Du kan derfor være sikker på at maten vil være på sin plass denne kvelden. Kanskje blir du også inspirert til forandring av julekveldens meny? 

 La bilen stå igjen hjemme og ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig kveld. Etter dette vil julebordet aldri bli det samme.

NB: Black Week tilbudet gjelder t.o.m fredag 29. november kl 15:00.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fiskegryte med smak av norsk eplesider
Dagens rett

Fiskegryte med smak av norsk eplesider

Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her