Sesongen for de fineste granskuddene varierer hvor i landskapet du befinner deg, men midten av mai er generelt en god tid for denne innhøstningen. Og det du plukker nå kan du ha glede av hele høsten og vinteren, når forkjølelsene har en tendens til å stå i kø.
Granskudd er full av C-vitaminer og takket være dens innhold av eteriske oljer, har de en bakteriedrepende/antimikrobiell effekt. I tillegg til at de har en intens og frisk aroma.
I mellomtiden kan du bruke sirupen i matlaging - salater, vegetarretter eller i baking - eller i en drink som denne.
Den er signert barsjefen på restaurant Topphem i Oslo, Johannes Larsson, og der serveres den til en vegetar-tartar av knutekål med hasselnøtt og furu.
Les mer om hvordan de kombinerer drinker og mat her
Men den smaker fortreffelig også alene med sin myke kremaktige konsistens og friske intense smak av skog og krydder.
Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev