Daiquiri er en sommerfavoritt, men med akevitt og dill blir den riktig så høstlig. En frisk og smaksrik start på kvelden, signert bartender Kasper Lygre Gulbrandsen, Lysverket i Bergen.
Her kan du studere en annen drink han har laget for oss
Han forteller at denne drinken opprinnelig ble laget av ham og tidligere kollega Elias Vega som bidrag til en akevittdrinkkonkurranse i regi av Arcus.
Denne prisbelønte drinken er også basert på akevitt
Kasper beskriver drinken slik:
Denne cocktailen er ment å være en tilgjengelig introduksjon til akevittcocktails. Bergens Aquavit er en forholdsvis mild akevitt med et litt mer uttalt anispreg enn de fleste andre norske fatmodnete akevitter. Litt uformelt kan akevitt sees på som en slags type gin, bare med litt andre typer krydder og en fatmodning som runder av smaken. Karve, dill, anis og korianderfrø er krydder man ofte finner i norsk akevitt og i motsetning til gin så har akevitt litt «mørkere» kryddernoter enn gin. Der hvor en gin ville gjort en cocktail litt spissere og friskere, vil akevitten gi den mer «midje» og rundhet.
Chartreuse er en fransk urtelikør som flommer av krydder og grønne smaker. Sammen med Bergens Aquavit og dill dannes et veldig rikt og generøst urtetriangel som fungerer veldig bra sammen. Honning brukes for å tilby noe mer enn bare sødme, og spesielt akasiehonning gir en fin og rund aksent på hele cocktailen.
Alt i alt er dette en ganske «grønn» og frisk cocktail som flommer over av en nordisk smaksprofil med Bergens Aquavit som styrmann.
Hvis du vil ha tips om flere slike drinker, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev