1. Varm grillen. Dryss salt og pepper over makrellfiletene, og pensle dem med olivenolje.
2. Legg filetene på grillen med skinnsiden ned og grill i 5-6 minutter uten å snu fisken.
Hummus:
1. Kok erter møre i lettsaltet vann i ca. 2 minutter og hell av kokevannet.
2. Sil av vannet til kikerter, men spar på litt av vannet. Knus hvitløk med flatsiden av en kniv og press saften av sitron.
3. Kjør erter, kikerter, hvitløk, sitronsaft, tahini, spisskummin og dill til en puré i en kjøkkenmaksin eller med en håndblender.
4. Tilsett litt av vannet til kikertene for å få ønsket tykkelse og konsistens på hummusen. Smak til med salt.
Topping:
1. Grovhakk løk, soltørkede tomater og dill.
2. Varm olivenolje i en stekepanne og stek løken til den er myk og har fått en gyllenbrun farge.
3. Rør inn pinjekjerner og rosiner, og stek i 1 minutt til.
4. Tilsett soltørkede tomater, dill, balsamicoeddik, honning og vann
Server grillet makrell med erterhummus, og topping. Dryss gjerne over litt grovhakket chili og dill hvis du har.
Tips:
Hvis du ikke har grill, kan du steke makrellfiletene i en grillpanne.
Lyst på en annen oppskrift med makrell
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen