Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash
Foto: Bent Raanes

Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Nå er makrellen på sitt beste og du kan lage all verdens gode retter. Her er et forslag som virkelig setter smaksløkene i gang når du legger de på grillen.

Fremgangsmåte

  1. Rens makrellen godt og vask bort alt blod. Gni salt både i buken og utvendig.
  2. Kutt sitron i skiver og fyll buken med dill og sitron. Surr hyssing (husk at denne må være fuktet godt først) rundt fisken slik at den holder seg sammen under grillingen - her kan du også bruke en fiskerist.
  3. Pensle med olje. Grill makrellen i 3-4 minutter på hver side.
  4. Sitroncouscous: 
  5. Finkutt løk og hvitløk og surr over middels varme i olje i en kasserolle til det blir gyllent. 
  6. Kutt gulroten i små terninger og fres sammen med løken i ett minutt.
  7. Hell over vann og kyllingbuljong og kok opp. Tilsett couscous, rør rundt, ta gryten av varmen og la couscousen svelle i ca 5 minutter.
  8. Finkutt vårløk og tilsett sammen med fersk, vasket spinat. Skvis en hel sitron over og vend sammen. Smak til med salt, pepper og kumin.
  9. Grillede grønnsaker:
  10. Kutt paprikaen i store skiver og legg på grillen. Når de får en sort hinne, legg dem i en tett plastpose og la avkjøles litt slik at skallet løsner lettere.
  11. Kutt squash i tynne strimler og grill raskt på grillen. Rens paprikaen og kutt i strimler. Bland squash og paprika. Sprinkle over noen dråper olivenolje og litt salt og pepper.
  12. Paprikasaus:
    Del paprikaen i to og ta ut kjernen. Pensle med olivenolje og grill til skinnet blir helt svart.
  13. Hvis du bruker ovnen her kan du sette den på 200 grader og legge paprikaen på et stekebrett med aluminiumsfolie under. Legg paprikaen i en plastpose til den blir kaldere og ta av det brente skallet.
  14. Finhakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør til løken er gylden. Hell over kyllingkraft og kok opp.
  15. Ha alt i en blender sammen med paprikaen. Kjør til du får en fin, jevn saus. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.
  16. Server den grillede makrellen med sitroncouscous, grillede grønnsaker og paprikasausen ved siden av.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her