- Rens makrellen godt og vask bort alt blod. Gni salt både i buken og utvendig.
- Kutt sitron i skiver og fyll buken med dill og sitron. Surr hyssing (husk at denne må være fuktet godt først) rundt fisken slik at den holder seg sammen under grillingen - her kan du også bruke en fiskerist.
- Pensle med olje. Grill makrellen i 3-4 minutter på hver side.
- Sitroncouscous:
- Finkutt løk og hvitløk og surr over middels varme i olje i en kasserolle til det blir gyllent.
- Kutt gulroten i små terninger og fres sammen med løken i ett minutt.
- Hell over vann og kyllingbuljong og kok opp. Tilsett couscous, rør rundt, ta gryten av varmen og la couscousen svelle i ca 5 minutter.
- Finkutt vårløk og tilsett sammen med fersk, vasket spinat. Skvis en hel sitron over og vend sammen. Smak til med salt, pepper og kumin.
- Grillede grønnsaker:
- Kutt paprikaen i store skiver og legg på grillen. Når de får en sort hinne, legg dem i en tett plastpose og la avkjøles litt slik at skallet løsner lettere.
- Kutt squash i tynne strimler og grill raskt på grillen. Rens paprikaen og kutt i strimler. Bland squash og paprika. Sprinkle over noen dråper olivenolje og litt salt og pepper.
- Paprikasaus:
Del paprikaen i to og ta ut kjernen. Pensle med olivenolje og grill til skinnet blir helt svart. - Hvis du bruker ovnen her kan du sette den på 200 grader og legge paprikaen på et stekebrett med aluminiumsfolie under. Legg paprikaen i en plastpose til den blir kaldere og ta av det brente skallet.
- Finhakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør til løken er gylden. Hell over kyllingkraft og kok opp.
- Ha alt i en blender sammen med paprikaen. Kjør til du får en fin, jevn saus. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.
- Server den grillede makrellen med sitroncouscous, grillede grønnsaker og paprikasausen ved siden av.