Oppskrifter med sild
Oppskrifter rmed matjessild
Matjessild med squash og rømme
Fremgangsmåte
Skjær 60 gram av matjessildfileten i terninger.
Skyll squashen og skjær av en bit på ca 50 gram. Riv denne biten og smak til med salt og pepper.
Bløt gelatinen i vann. Klem ut vannet. Smelt på lav varme og rør inn rømmen.
Bland inn den revne squashen, sildeterninger og hakket dill. Smak til med salt, pepper og sitron. Fordel i 4 dessertformer eller kopper og sett kaldt i 2 timer.
Del opp resten av sildefiletene i biter. Kutt squashen og bland inn eddik, salt, pepper og olje.
Dypp formene i kokende vann og vend dem på hver sin tallerken. Fordel sildebitene og squashterningene rundt.
Topp med kaviar og server med sitronskiver.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Her får du vært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
76 POENG
Marinert matjessild med grillet paprika
Fremgangsmåte
- Ha alle krydderene til marinaden i en morter og støt dem sammen. Bland sammen med olivenoljen og ha i de ferdig vaskede og rensende filetene av matjessild.
- Mariner silden i 12 timer før servering.
- Bland alle ingrediensene til sausen sammen og sett kaldt.
- Smør paprikaen med litt olje og grill den under grillelementet til skinnet blir svart og begynner å boble. Snu paprikaene ofte.
- Legg dem i en plastpose så snart de grillet på alle sider, og la kjølne litt før du skreller dem.
- Del opp paprikaen i store biter og fres den i en panne med litt olivenolje, finhakket hvitløk og basilikum rett før servering.
- Fordel paprikaen på fire tallerkner, dander matjessildfiletene over og dekorer med salaten og friske urter.
- Ha sausen rundt retten og dryss over godt med frisk dill.
Server gjerne med gode poteter eller mørkt, litt søtt brød av pumpernikkeltypen.
Se våre oppskrifter med matjessild
Slik lager du de gode silderettene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Marinert matjessild til grill
Fremgangsmåte
Finhakk eller riv ingefær og hvitløk, press saften av sitronen, og bland med de øvrige ingrediensene til marinaden.
Del matjessilden slik at du får 8 fileter. Legg filetene i marinaden og la dem marinere i 30 minutter.
Grill filetene på smurt grillfolie eller rett på grillen til den har en fin farge.
Server med frisk salat med frukt og rømmedressing eller vinaigrette.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Her får du vært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 144.90 kr Bestillingsutvalg87 POENG
Wok med salat og krydret varm fersk sild
Fremgangsmåte
- Rens sildefilétene fri for skinn og ben og del dem i biter. Bland olje og krydder, hvitløk og chili. Vend sildebitene godt i blandingen.
- Bruk wok eller en stor stekepanne. Surr først pinjenøttene gylne på tørr panne og ta dem ut.
- Ha sildeblandingen i pannen og la dem steke 3-4 minutter ved middels varme. Smak til med rødvinseddik og soyasaus og ev salt.
- Del opp salaten og myntebladene og legg dem i en stor bolle eller et fat.
- Legg den varme silden og pinjenøttene over salaten og server straks med grovt brød ved siden av.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 269.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
Salat med krydret varm matjessild
Fremgangsmåte
Del sildefiletene i biter.
Rens chili og skjær hvitløk i skiver. Bland olje, krydder, sukker, revet ingefær, hvitløk og chili. Vend sildebitene godt i blandingen.
Ha i sildeblandingen i stekepannen og la den steke i cirka 3-4 minutter ved middels varme. Smak til med rødvinseddik, soyasaus og eventuelt salt.
Surr pinjekjerner gylne i en tørr stekepanne, og ha dem over på et fat.
Del opp salat og mynteblader, og legg den varme sildeblandingen og pinjekjernene over.
Server salaten mens den ennå er varm, med grovt brød ved siden av.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Her får du vært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
84 POENG