- Ha alle krydderene til marinaden i en morter og støt dem sammen. Bland sammen med olivenoljen og ha i de ferdig vaskede og rensende filetene av matjessild.
- Mariner silden i 12 timer før servering.
- Bland alle ingrediensene til sausen sammen og sett kaldt.
- Smør paprikaen med litt olje og grill den under grillelementet til skinnet blir svart og begynner å boble. Snu paprikaene ofte.
- Legg dem i en plastpose så snart de grillet på alle sider, og la kjølne litt før du skreller dem.
- Del opp paprikaen i store biter og fres den i en panne med litt olivenolje, finhakket hvitløk og basilikum rett før servering.
- Fordel paprikaen på fire tallerkner, dander matjessildfiletene over og dekorer med salaten og friske urter.
- Ha sausen rundt retten og dryss over godt med frisk dill.
Server gjerne med gode poteter eller mørkt, litt søtt brød av pumpernikkeltypen.
Se våre oppskrifter med matjessild
Slik lager du de gode silderettene