Mat
Oppskrifter med sild
Oppskrifter med fersk sild
Aase E. Jacobsen
01 Juli 2014 - 10:15
Stekt sild med dijon-og tomatfyll
Fremgangsmåte
- Legg halvparten av sildefiletene med skinnsiden ned.
- Smør sennep over filetene og dekk dem med soltørkede tomater, dill og salt og pepper.
- Legg resten av filetene over. Pensle sildefiletene med olivenolje og stek på varm panne.
- Server med urtesmør og ristet brød eller kokte poteter.
- Urtesmør:
- Rør smøret mykt med sitronsaft. Tilsett smaksingredienser og smak til med salt og pepper.
Slik lager du de gode silderettene
Se hvordan du lager din egen sursild her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 339.70 kr Spesialutvalg89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Sild med panzanellasalat
Fremgangsmåte
- Panzanella:
- Kutt et kryss i toppen av tomatene og skold dem ved å ha dem i kokende vann noen sekunder før du har dem over i en bolle med isvann. Fjern skinnet og del tomatene i to.,
- Sett stekeovnen på høyeste temperatur. Del paprikaen i to på langs og pensle skinnet med litt olje. Stek dem i stekeovn med skinnsiden opp til de får svarte flekker.
- Ha paprikaen over i en plastpose og la de avkjøle seg. Del paprikaen i pene biter. Skjær loffen i terninger.
- Bland ingrediensene til panzanellaen og smak til med salt, pepper og eddik.
- Sild:
- Skjær hver sildefilet i tre biter og dryss med salt og pepper. Stek dem i olje i varm panne med skinnsiden ned i ca ett minutt.
- Tilsett hvitløk og basilikum i stekepannen og stek videre ett minutt.
- Legg opp sild og panzanella lagvis og pynt med friske urter og oliven.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå