Guide
Oppskrifter makrell
Foto: (Jim Hensley)
Grillet makrell med lime og koriander, grillet ananas og nypotetsalat
Fremgangsmåte
- Rens, skyll og tørk makrellene.
- Skjær noen skråsnitt tvers over ryggen. Dryss salt og pepper i buken og i ryggsnittene på fiskene. Fordel limeskiver og koriander i buken på fiskene.
- Pensle dem godt med olje og stek dem på grillen til de er gylne og gjennomstekt, 5-6 minutter på hver side.
- Grillet ananas:
Skrell ananasen, skjær den i fire og skjær ut den harde midtstokkene. Dryss på finhakket chili og drypp over olje. Stek ananasen på grillen til den er så vidt varm, 3 til 4 minutter. - Nypotetsalat:
Kok potetene møre, del dem i to eller fire. Rens og finsnitt vårløkene. Bland poteter, vårløk, gressløk, persille og timian. - Dressing:
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Sett den over en kjele med kokende vann og rør til dressingen tykner. Bland dressingen med potetene. - Server den nygrillede makrellen med det gode tilbehøret.
Tips.
Lag potetsalaten før du starter med grilling av fisk og ananas.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Grillet makrell med foliebakte småpoteter og appelsinsalat
Fremgangsmåte
- Makrell:
Rens fisken og skjær 3—4 skråsnitt over ryggen. - Bland salt, spisskummen og revet appelsinskall, dryss halvparten i snittene i ryggen på fiskene, resten i buken. Legg en stilk mynte i buken på hver fisk.
- Pensle dem rikelig med olje og stek dem 4-5 minutter på hver side, til du ser at ryggbenet begynner å løsne.
- Appelsinsalat:
Bruk den appelsinen skallet er revet av. Skjær bort den hvite hinnen og skjær appelsinbåtene ut mellom hinnene, del dem i to. - Rens og skjær vannmelon i små terninger.
- Strimle hodesalaten.
- Rør kesam sammen med limesaft og skall, smak til med salt og pepper og bland alle ingrediensene.
- Poteter i folie:
Skrubb potetene godt, men behold skallet på. Skjær dem i skiver og legg dem på et stort flak aluminiumsfolie med smør i bunnen. Legg på de øvrige ingrediensene og hell i eplemost. - Brett folien tett sammen rundt potetene og legg pakken på grillen med skjøten opp. Stek potetene i ca. 20 minutter, til de er møre.
- Server dem i foliepakken eller hell dem over i en dyp skål. De skal serveres med laken.
Server dem i foliepakken eller hell dem over i en dyp skål. De skal serveres med laken.
Server fisken med appelsinsalat og små poteter bakt i folie på grillen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash
Fremgangsmåte
- Rens makrellen godt og vask bort alt blod. Gni salt både i buken og utvendig.
- Kutt sitron i skiver og fyll buken med dill og sitron. Surr hyssing (husk at denne må være fuktet godt først) rundt fisken slik at den holder seg sammen under grillingen - her kan du også bruke en fiskerist.
- Pensle med olje. Grill makrellen i 3-4 minutter på hver side.
- Sitroncouscous:
- Finkutt løk og hvitløk og surr over middels varme i olje i en kasserolle til det blir gyllent.
- Kutt gulroten i små terninger og fres sammen med løken i ett minutt.
- Hell over vann og kyllingbuljong og kok opp. Tilsett couscous, rør rundt, ta gryten av varmen og la couscousen svelle i ca 5 minutter.
- Finkutt vårløk og tilsett sammen med fersk, vasket spinat. Skvis en hel sitron over og vend sammen. Smak til med salt, pepper og kumin.
- Grillede grønnsaker:
- Kutt paprikaen i store skiver og legg på grillen. Når de får en sort hinne, legg dem i en tett plastpose og la avkjøles litt slik at skallet løsner lettere.
- Kutt squash i tynne strimler og grill raskt på grillen. Rens paprikaen og kutt i strimler. Bland squash og paprika. Sprinkle over noen dråper olivenolje og litt salt og pepper.
- Paprikasaus:
Del paprikaen i to og ta ut kjernen. Pensle med olivenolje og grill til skinnet blir helt svart. - Hvis du bruker ovnen her kan du sette den på 200 grader og legge paprikaen på et stekebrett med aluminiumsfolie under. Legg paprikaen i en plastpose til den blir kaldere og ta av det brente skallet.
- Finhakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør til løken er gylden. Hell over kyllingkraft og kok opp.
- Ha alt i en blender sammen med paprikaen. Kjør til du får en fin, jevn saus. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.
- Server den grillede makrellen med sitroncouscous, grillede grønnsaker og paprikasausen ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.50 kr Basisutvalget87 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå