Guide
Oppskrifter makrell
Foto: (Jim Hensley)
Limemarinert makrell
Antall porsjoner
4
Tilberedning
15 minutterIngredienser
- 600 g
- 5 ss
- 2 ss
- 2 stk
- 1.5 dl
- 1 ts
- 1 ts
- 1 ts
Fremgangsmåte
- Frys makrellen i 1 døgn.
- Ta fisken ut av fryseren, dryss over grovt salt og la stå til den er halvtint. Tørk av salt og skjær makrell i løvtynne skiver.
- Fordel makrellskivene på porsjonstallerkener.
- Finhakk ingefær. Riv skall og press saften av lime. Rør sammen ingefær, skall og saft av lime, olivenolje, rosépepper og salt, og hell over makrellskivene.
- La det trekke i 10 minutter før servering.
- Ha over salat og bladpersille.
Server med brød ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Marinert sashimi
Antall porsjoner
6
Tilberedning
15 minutterIngredienser
- 100 g
- Marinade
- 4 ss
- 2 ss
- 1 ss
- 1 ss
- 0.5 ts
- 0.25 stk
- Marinade
Fremgangsmåte
- NB Fisken må fryses ved 18 kuldegrader i ett døgn før bruk.
- Bland marinaden og drypp over skivene som er lagt flatt utover på et fat.
- Strimle noriarkene tynt med en skarp kniv eller bruk en saks.
- Dryss over fiskeskivene.
- La stå i noen minutter før servering.
Les mer om sushi og sashimi og få gode oppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå